Ελλαδα

Στη δημοσιότητα το πόρισμα των Ελβετών για την Γεωργία Μπίκα

Βρέθηκε υψηλή ποσότητα αλκοόλ, αλλά όχι χάπι βιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Μπίκα © EUROKINNISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Γεωργία Μπίκα © EUROKINNISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων στο οποίο είχαν αποσταλεί τα δύο δείγματα ούρων της Γεωργίας Μπίκα.

Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αλλά όχι ενδείξεις ναρκωτικών ουσιών ή χαπιού βιασμού, δείχνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα σύμφωνα, με το πόρισμα των Ελβετών επιστημόνων του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής, Τοξικολογίας και Χημείας της Βέρνης. 

Βάσει αυτού, η ώρα του καταγγελλόμενου βιασμού ήταν στις 4:30 της 1ης Ιανουαρίου, ενώ η δειγματοληψία ούρων πραγματοποιήθηκε στις 21:00 της ίδιας ημέρας, δηλαδή μετά από 16 ώρες.

Χθες άλλωστε ο Δημήτρης Γαλεντέρης σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα υποστήριξε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν (που δεν είχαν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα), τελικά, μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στον οργανισμό της. Ο ίδιος είπε στο ThessToday.gr ότι «δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ όπως βιάστηκαν πολλοί να περιγράψουν. Τα ποσοστά κατανάλωσης αιθανόλης ήταν σημαντικά».

Μεταξύ άλλων οι Ελβετοί επιστήμονες, που παρέλαβαν δείγματα ούρων από την Γ. Μπίκα στις 20 Ιανουαρίου, αναφέρουν:

Η ακριβής συγκέντρωση αιθανόλης στο αίμα τη στιγμή του συμβάντος δεν μπορεί να εξαχθεί από τις συγκεντρώσεις EtG και EtSστο δείγμα ούρων. Για τον θεωρητικό υπολογισμό συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή πρέπει να είναι γνωστές οι ποσότητες των αλκοολούχων ποτών και η χρονική στιγμή κατανάλωσης. Επίσης, πρέπει να είναι γνωστή η ώρα του συμβάντος, το βάρος και το ύψος του σώματος. Εάν αυτά τα δεδομένα έχουν γνωστοποιηθεί, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει ένας θεωρητικός υπολογισμός.

  • Το γαμμαϋδροξυβουτυρικό οξύ (GHB, «ΥΓΡΟ ΕΚΣΤΑΣΙ») δεν ήταν ανιχνεύσιμο στο δείγμα ούρων που εστάλη.
  • Η φασματομετρική διαλογή – ανάλυση μάζας (με φασματομετρία μάζας υψηλής ευκρίνειας) για φάρμακα κατάχρησης, φάρμακα και ξενοβιοτικά (ουσίες που επηρεάζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες) δεν αποκάλυψε στοιχεία για την πρόσληψη εξωγενών ουσιών εκτός από την καφεΐνη, η οποία ανιχνεύτηκε εκτός από τους κύριους μεταβολίτες της θεοβρωμίνη και θεοφυλλίνη στο δείγμα ούρων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ