Ελλαδα

Παγώνη: Κανένας διασωληνωμένος με τρεις δόσεις εμβολίου

«Οι σκληροί δείκτες παραμένουν ψηλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © EUROKINISSI

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας τονίζοντας πως οι σκληροί δείκτες παραμένουν ψηλά - Τι είπε για τους διασωληνωμένους.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολίασε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας επισημαίνοντας πως «οι σκληροί δείκτες, των θανάτων και των διασωληνωμένων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες. Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε «δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον ενώ ως προς την πορεία των κρουσμάτων σημείωσε:

«Αναμένεται να μειωθούν, τις επόμενες ημέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα του άτυπου lockdown λόγω του καιρού καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα».

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19. «Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ