- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται την Τετάρτη στην Ελλάδα τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale με τα οποία εξοπλίζεται η Πολεμική Αεροπορία.
Στην Τανάγρα φτάνουν την Τετάρτη τα πρώτα έξι από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, λιγότερο από έναν χρόνο από την στιγμή που υπεγράφη η συμφωνία της αγοράς ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, στις 25 Ιανουαρίου 2021.
Τα πρώτα έξι γαλλικά μαχητικά θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου από το Ιστρ και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα περίπου στις 12:30.
Rafale: Θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη
Τα Rafale ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, να πετάξουν και πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μόλις τα γαλλικά μαχητικά εισέλθουν στο FIR Αθηνών θα τα συνοδεύσει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα δύο Rafale που θα έρθουν αύριο στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια. Θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα στην Τανάγρα.
Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδέχεται τη Μαίρη Μηνά
Δρόμοι έγιναν...ποτάμια, φωτεινοί σηματοδότες σε πολλά σημεία βραχυκύκλωσαν
Θετικό δείγμα βρέθηκε σε παρτίδα του προϊόντος ελληνικής εταιρίας
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις
Ένα από τα σημαντικότερα έργα εναλλακτικού τουρισμού στα Χανιά και συνολικά στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Συνεχίζονται οι αυτοψίες στη Βόρεια Εύβοια
Τι ισχύει για όσους ξεχάσουν να δηλώσουν τον καθαρισμό
Η πυρκαγιά ξέσπασε όταν το όχημα βρισκόταν εν κινήσει
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
«Δεν πρόκειται για ομοιόμορφη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»
Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα
218 κάτοικοι δολοφονήθηκαν με αγριότητα - ανάμεσά τους βρίσκονταν 53 παιδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.