Ελλαδα

Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση που παραμένουν σε ισχύ

Το ωράριο λειτουργίας, η μουσική και ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τραπέζι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστίαση
Εστίαση © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εστίαση και διασκέδαση λειτουργούν με μέτρα για μια εβδομάδα ακόμα, καθώς δόθηκε παράταση. Το ωράριο λειτουργίας και τι ισχύει με τη μουσική.

Τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση παραμένουν σε ισχύ για μία ακόμη εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022. Μετά την εισήγηση για παράταση των μέτρων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την οποία τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2022.

Η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι μεγάλη, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται καθημερινά και το Σύστημα Υγείας πιέζεται.

Αναφορικά με την εστίαση δεν αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διασκέδαση. Ειδικότερα, σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και καφετέριες μεταξύ άλλων δεν επιτρέπεται η μουσική, ενώ απαγορεύεται να υπάρχουν όρθιοι.

Το ωράριο λειτουργίας είναι μέχρι τις 00.00 τα μεσάνυχτα, ενώ ο αριθμός των καθήμενων ανά τραπέζι δεν μπορεί να ξεπερνά τους 6.

 

Παράταση μιας εβδομάδας στα μέτρα - Τι ισχύει σε εστίαση και διασκέδαση - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα για τα μέτρα και την παράτασή τους κατά μία εβδομάδα: «Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

» Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα. Αναλυτικά τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, ΚΝ95 ή FFP2, σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα στους χώρους εστίασης και διασκέδασης. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι. Απαγορεύεται η μουσική.

Η εστίαση κλείνει στις 00.00 τα μεσάνυχτα, καθώς παρατείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό κατά μία εβδομάδα
Η εστίαση κλείνει στις 00.00 τα μεσάνυχτα, καθώς παρατείνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό κατά μία εβδομάδα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

  • Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.
  • Σε ποσοστό πληρότητας 10% η παρακολούθηση των θεατών στα γήπεδα και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.
  • Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν δοθεί διευκρινίσεις για τις μάσκες ΚΝ-95 και FFP2 και το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ