Ελλαδα

«Χτυπά» την ΕΛΑΣ η Όμικρον: Πάνω από 1.700 ενεργά κρούσματα

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Χτυπά» την ΕΛΑΣ η Όμικρον: Πάνω από 1.700 ενεργά κρούσματα
ΕΛΑΣ - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINNISSI

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας: Περισσότερα από 1.700 κρούσματα κορωνοϊού.

Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι εξαπλώνεται ραγδαία στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά του τελευταίου πενθημέρου) στην Αστυνομία είναι περισσότερα από 1.700.

Ενδεικτικό είναι ότι η ΓΑΔΑ μετρά εκατοντάδες κρούσματα, το ίδιο και άλλες αστυνομικές διευθύνσεις.

Αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες νοσούν από κορωνοϊό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα. Στελέχη νευραλγικών υπηρεσιών βρίσκονται αναγκαστικά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κάποια –προσωρινά- λειτουργικά προβλήματα. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, είναι και τα ύποπτα κρούσματα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί προχωρούν καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στο αστυνομικό προσωπικό για τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στο κόλπους του Σώματος.

Στις υπηρεσίες με γραφειοκρατική δουλειά θα λάβει χώρα εκ περιτροπής εργασία, ενώ στις μάχιμες υπηρεσίες (ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση κλπ) έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να είναι σταθερά τα ζευγάρια των αστυνομικών που εκτελούν μαζί υπηρεσία. Και αυτό προκειμένου εάν εκδηλωθεί ένα κρούσμα να είναι πιο εύκολη η απομόνωση των αστυνομικών που εκτέθηκαν στον ιό.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που νόσησαν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια.

»Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ