Ελλαδα

Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ (βίντεο)

Μετά από 34 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 34 χρόνια © astynomia.gr
Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από 34 χρόνια © astynomia.gr

Τέλος σε μια κατάληψη, σε χώρο του ΑΠΘ, που διαρκούσε 34 χρόνια, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Βίντεο με τον τρόπο που εξελίχθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον υπό κατάληψη χώρο στο ισόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ (Στέκι στο Βιολογικό) δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στο χώρο τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και αφού έσπασαν με βαριοπούλα την κλειδαριά, μπήκαν στο χώρο που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια.

Εντός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι έξι ξύλινα κοντάρια, πανό, αυτοσχέδια βαριοπούλα, μεταλλική ράβδος, σακούλα που περιείχε πετρώματα και χρηματικό ποσό.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.

Πρύτανης ΑΠΘ: Η λήξη της 34 ετών κατάληψης σηματοδοτεί το τέλος του φόβου και της ντροπής

Τις ευχαριστίες για το τέλος μιας αυθαιρεσίας, εξέφρασε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό με αφορμή τη λήξη κατάληψης.

«Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου προς τον κ. Μητσοτάκη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οπως δήλωσε χθες ο πρύτανης του ΑΠΘ στο ΑΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο Πρύτανης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

 


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ