Ελλαδα

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον

«Μην πάτε για μοριακό τεστ μετά το θετικό rapid - Μείνετε σπίτι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μίνα Γκάγκα
Η Μίνα Γκάγκα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης © ΕΡΤ/screenshot

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε ότι πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλονται στην μετάλλαξη Όμικρον.

Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε ότι «η επέλαση της όμικρον είναι πολύ έντονη, πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι Όμικρον».

Η ίδια κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους. «Να μην φοβόμαστε, μην πανικοβληθούμε, αλλά να προσέχουμε», είπε.

«Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε για να μην μεταδοθεί η νόσος, έχουμε περιορίσει τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και την αιμοδοσία» ανέφερε, προσθέτοντας την ανάγκη που υπάρχει για μετάγγιση αίματος.

Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον προκάλεσε «έκρηξη νέων κρουσμάτων, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

«Η Όμικρον διαφέρει και στην κλινική εικόνα, όσοι την κολλήσουν θα νομίζουν ότι έχουν ένα απλό κρυολόγημα, όχι κορωνοϊό», είπε, σημειώνοντας ότι «μόλις έχουμε τα συμπτώματα, πρέπει να προχωράμε σε εργαστηριακό έλεγχο».

«Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα έχουμε και στην Ελλάδα την ίδια εικόνα με αυτή που παρατηρείται στην Μεγάλη Βρετανία», είπε, λέγοντας ότι εκεί υπάρχει έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά όχι ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες.

«Στην Ελλάδα παραμένουν 380.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ