Ελλαδα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση»

Πότε θα επικρατήσει η νέα μετάλλαξη στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετάλλαξη Όμικρον - Σαρηγιάννης: Το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση
Η Αθήνα την περίοδο του lockdown © EUROKINNISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον - Σαρηγιάννης: «Θεωρώ πως το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση».

«Θεωρώ πως το lockdown θα είναι υποχρεωτική κίνηση», ανέφερε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε πως «το lockdown είναι κάτι που δεν θέλει κανείς, το έχουμε πει, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικό εχθρό, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό διαφυγής της ανοσίας για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και για τους νοσήσαντες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και όταν κάνεις την τρίτη δόση, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, είσαι σχεδόν προφυλαγμένος», είπε ο Δ. Σαρηγιάννης.

Μετάλλαξη Όμικρον - Σαρηγιάννης: Θα επικρατήσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

«Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν να δούμε, το αργότερο, ως το τέλος Δεκεμβρίου επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον στην ελληνική κοινότητα» συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης, σημειώνοντας πως «κάνουμε νέους υπολογισμούς».

Επίσης, ανέφερε πως στις 16 Ιανουαρίου τα κρούσματα θα είναι 6.000, «στο καλύτερο σενάριο», ενώ σχετικά με τη νόσηση από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

«Αν η διασπορά», όπως είπε, «συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλει η μετάλλαξη Όμικρον», τονίζοντας πως «χρειάζονται άμεσα, αυστηρά μέτρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ