Ελλαδα

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Ο νέος χάρτης

Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χάρτης του ECDC για την πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα
Ο χάρτης του ECDC για την πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη - Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα @ECDC_EU/Twitter

Στον χάρτη του ECDC για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, η Ελλάδα εμφανίζεται με «βαθύ κόκκινο» εκτός από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Στον νέο χάρτη για τον κορωνοϊό του ECDC η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο», σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμό. Εξαιρούνται τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες που είναι στο «κόκκινο».

Η πανδημία κορωνοϊού στην Ευρώπη βρίσκεται σε έξαρση, όπως φαίνεται και στον χάρτη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Ήδη, ευρωπαϊκά κράτη έχουν προχωρήσει σε καθολικά ή τοπικά lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Χαρακτηριστική περίπτωση η Αυστρία που βρίσκεται πλέον σε lockdown.

Χάρτης ECDC - Στο «κόκκινο» η Ευρώπη

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί δραματικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη. Στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Ισλανδία.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Κύπρος, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ισπανία καθώς και η Σουηδία.

Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα είχε προηγηθεί το καμπανάκι του ECDC σε χώρες της ΕΕ για τον κορωνοϊό, προκειμένου να πάρουν άμεσα μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ