Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο επειδή ήταν επιθετικός με τα οικόσιτα ζώα του φίλου του

«Χειροπέδες» σε δύο άνδρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο επειδή ήταν επιθετικός με τα οικόσιτα ζώα του φίλου του ©Unsplash

Πυροβόλησαν σκύλο στη Θεσσαλονίκη - «Χειροπέδες» σε δύο άνδρες 

Μια κτηνωδία αποκαλύφθηκε σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου άντρας σκότωσε σκύλο επειδή είχε επιθετική συμπεριφορά προς τα οικόσιτα ζώα του φίλου του.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το βράδυ δύο άντρες, ένας 47χρονος κι ένας 44χρονος, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Το χρονικό της κτηνωδίας

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ' εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, καθώς, όπως κατέθεσε ο δεύτερος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Θέρμης, «ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του».

Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως «συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες (25-04-2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης δύο άτομα για θανάτωση ζώου στην ευρύτερη περιοχή της Θέρμης. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 47 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί ζώων και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος κατ’ εντολή του 47χρονου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου πυροβόλησε και θανάτωσε σκύλο, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τελευταίος, ήταν επιθετικός προς τα οικόσιτα ζώα του.

Στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ