Ελλαδα

Αυξάνεται ο κορωνοϊός στα λύματα στη Θεσσαλονίκη

Τι δείχνουν οι νέες μετρήσεις από το ΑΠΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα λύματα στη Θεσσαλονίκη δεν σταματά η αύξηση του ιικού φορτίου, σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις του ΑΠΘ για κορωνοϊό
Στα λύματα στη Θεσσαλονίκη δεν σταματά η αύξηση του ιικού φορτίου, σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις του ΑΠΘ για κορωνοϊό © EUROKINISSI

Ο κορωνοϊός στα λύματα στη Θεσσαλονίκη δεν σταματά να αυξάνεται, σύμφωνα με τις νέες μετρήσεις από το ΑΠΘ.

Αυξητική παραμένει η τάση συγκέντρωσης του ιικού φορτίου του κορωνοϊού στα λύματα στη Θεσσαλονίκη και στις τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας από το ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή, της Δευτέρας 25/10 και της Τρίτης 26/10 είναι:

  • Οριακά σταθερή (+6%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων του Σαββάτου 23/10 και της Κυριακής 24/10.
  • Αυξημένη (+43%) σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 18/10 και Τρίτης 19/10.

Η μεθοδολογία αποτίμησης του κορωνοϊού στα αστικά απόβλητα, που ανέπτυξε η ομάδα του ΑΠΘ, εξορθολογίζει τις μετρήσεις συγκέντρωσης του γονιδιώματος του ιού, με βάση 24 παράγοντες που δύνανται να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

apth-lymata-thessaloniki-koronoios.jpg

lymata-koronoios-apth-thessaloniki.jpg

Οι μετρήσεις του ΑΠΘ για κορωνοϊό στα λύματα στη Θεσσαλονίκη γίνονται σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια «ανάσα» από το να βρεθεί στη λίστα με τις περιοχές που ο δείκτης θετικότητας ξεπερνά το 1%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ