Ελλαδα

Σεισμός ΤΩΡΑ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης - 4,3 Ρίχτερ

Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
seismos1.jpg

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τώρα στο Αρκαλοχώρι Κρήτης - Ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Νέος ισχυρός σεισμός τώρα σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης. Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 13:11 και είχε μέγεθος 4,3 βαθμούς Ρίχτερ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

seismos1.jpg

Δύο σεισμοί και χθες στην Κρήτη

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11 το πρωί είχε επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι και μέγεθος 4,5 Ρίχτερ. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 14,5 χλμ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στην Κρήτη εκδηλώθηκε 3 χλμ. νοτιοδυτικά από το Αρκαλοχώρι.

Η σεισμική ακολουθία στην περιοχή που βρίσκεται το Αρκαλοχώρι συνεχίζεται, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 3,3 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ