Ελλαδα

Στυλιανίδης: Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο

Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενημέρωση από τον Χρ. Στυλιανίδη
Ο Χρήστος Στυλιανίδης © Εurokinissi

Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κάνει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Χρήστος Στυλιανίδης.

Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα την ώρα που την σφυροκοπά η κακοκαιρία «Μπάλλος» έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

«Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες» είπε ο υπουργός ξεκινώντας την ενημέρωση.

Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών.

Για την Αττική, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, 340 για αντλήσεις υδάτων ή για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα ή άλλα σημεία. «Ευτυχώς όλες έχουν εξελιχθεί αισίως» είπε.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία.

Ο υπουργός εξήγησε πως μεγάλα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρατηρούνται στην Ελευσίνα, στην οδό Πειραιώς και στη Χαμοστέρνα, στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος, στα Γλυκά Νερά και στον Φάρο Ψυχικού.

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Ενημέρωση από Υπ. Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη για εξέλιξη κακοκαιρίας

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ