Ελλαδα

Βόρεια Εύβοια - Πλημμύρες: 20 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση

Το ανακοίνωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος - Τι είπε για τα αντιπλημμυρικά έργα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια από τις πλημμύρες
Εικόνες καταστροφής στη Βόρεια Εύβοια από τις πλημμύρες © EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από τη Βόρεια Εύβοια όπου βρίσκεται για τις πλημμύρες ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Στις περιοχές στη Βόρεια Εύβοια που επλήγησαν από τις πλημμύρες βρίσκεται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε από την Αγία Άννα έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ. Η κακοκαιρία «Αθηνά» προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια, ενώ σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται.

«Από την πρώτη στιγμή, με εντολή του πρωθυπουργού, βρεθήκαμε στη Βόρεια Εύβοια και στο πεδίο με τον δήμαρχο, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που άμεσα προχωρούν σε καθαρισμούς και τις πρώτες αποκαταστάσεις.

» Η στήριξη του κράτους -φυσικά- και θα συνεχιστεί για να καλυφθούν οι οποίες νέες ανάγκες, ενώ τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος από τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκονται επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ