Ελλαδα

Δεν θα προσάγονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μηνύσεις αρνητών

«Τείχος προστασίας» της κυβέρνησης στους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να διασφαλιστεί ότι δεν θα προσάγονται εκπαιδευτικοί μετά από μηνύσεις αρνητών του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικακος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη να μην προσάγονται στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων –προφανώς από γονείς-αρνητές, κάτι που αποφεύγεται να σημειωθεί– η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων, τονίζεται, πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση έδωσε μια διαρροή ότι ετοιμάζεται παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόσουν τον νόμο.

Συγκεκριμένα θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις περιπτώσεις αυτές. Διατηρείται πρακτικά δηλαδή το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο. 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διεμήνυσε πως η Πολιτεία θα στηρίξει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις από γονείς-αρνητές. 

«Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ