- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης κατά 8%
«Γενικότερα υπάρχει ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επανέλαβε πως υπάρχει ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022.
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 8%.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «ο νέος ΕΝΦΙΑ θα καθοριστεί τον Νοέμβριο, καθώς τότε θα υπάρχει εικόνα για τις νέες αντικειμενικές αξίες. Δεν θα υπάρχει συνολικά επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ» και πρόσθεσε:
«Είναι γεγονός όμως ότι έχουν υπάρξει στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών. Και αυτές οι στρεβλώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν».
Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε πως «γενικότερα υπάρχει ενδεχόμενο νέων μειώσεων φόρων και εισφορών από το 2022, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων του κράτους».
Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε πως «ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τον Οκτώβριο, όταν και θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού».
«Έχουμε καλή εικόνα στα έσοδα, συν 2 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Είναι καλή η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής και του τουρισμού», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αν συνεχιστεί αυτή πορεία, θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για την ανάπτυξη της χώρας το 2021».
Τέλος, υποστήριξε πως «υπάρχουν οι πόροι για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε περίπτωση νέου πανδημικού κύματος Έχουμε δημοσιονομική χαλαρότητα, θα έχουμε και το 2022, αλλά οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λελογισμένες για να έχουμε δημοσιονομική ισορροπία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τη συμμετοχή 22 σχολείων και της Φιλαρμονικής Λεμεσού τιμήθηκε η εθνική επέτειος
Η ελληνική σημαία είναι 150 τετραγωνικών μέτρων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα γίνει με βροχή
Ο ηθοποιός ως πολιτικώς ενάγων μετά τη μήνυση εναντίον γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους 40 «αχυράνθρωπους»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Οι 9 περιοχές που μπαίνουν σε καθεστώς Red Code
Τι αναμένεται να υποστηρίξει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.