- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευθύμιος Λέκκας για πυρκαγιές: «Εφιαλτικός μήνας ο Αύγουστος»
Τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές
Ο Αύγουστος θα είναι ένας «εφιαλτικός μήνας με τις πυρκαγιές», εκτίμησε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Για τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια που μαίνονται, και τις εικόνες καταστροφές μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι τα στρέμματα που κάηκαν από φωτιά σε ολόκληρη την χώρα αγγίζουν τις 500.000.
Επίσης, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας εφιαλτικός μήνας λόγω των υψηλων θερμοκρασιων. «Το έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, οι υψηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν μια ώριμη καύσιμη ύλη. Ακόμα και μια σπίθα μπορεί να προκληθεί φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες» εξήγησε.
Λέκκας για τα πύρινα μέτωπα - Γιατί εξαπλώθηκαν χωρίς ισχυρούς ανέμους
«Πολλοί ισχυρίζονται ότι χωρίς ισχυρούς ανέμους είναι εύκολο να περιοριστεί η φωτιά, αλλά αυτό δεν ισχύει» ανέφερε.
Και πρόσθεσε ότι σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία στο έδαφος έφτανε τους 65 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην έναρξη της πυρκαγιάς καταγράφηκαν θερμοκρασίες 600 βαθμών Κελσίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει τήξη στις ζάντες αυτοκινήτων.
«Αυτό σε συνδυασμό με την ακτινοβολία που υπήρχε, τροφοδότησε ακαριαία την πυρκαγιά» διευκρίνισε.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του εξήγησε ότι σε εναέριες ρίψεις το νερό εξατμιζόταν πριν καν φτάσει στο έδαφος λόγω των -ακραία- υψηλών θερμοκρασιών
«Η επόμενη μέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η κλιματική κρίση βρίσκεται μπροστά μας» προειδοποίησε ο κ. Λέκκας, ενώ συμβούλεψε όσους μένουν σε δασικές περιοχές να διαθέτουν ένα αυτόνομο σύστημα προστασίας του σπιτιού τους, το κόστος του οποίου είναι αρκετά χαμηλό, όπως είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.