- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιδημιολογικός χάρτης: Οι 24 περιοχές που αλλάζουν επίπεδο
Ποιες περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο και ποιες στο «κίτρινο»
Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τη μείωση φορτίου σε περιοχές της Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενότητες που αλλάζουν επίπεδο στον Επιδημιολογικό χάρτη.
Στις περιοχές που αλλάζουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε 24 περιοχές της Ελλάδας το ιικό φορτίο δείχνει σημάδια μείωσης ή σταθεροποίησης, την ώρα που μικρή αύξηση παρατηρείται στην Κω. Το νησί πλέον ανεβαίνει στο «πορτοκαλί» - επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη. Ο υφυπουργός «χτύπησε καμπανάκι» στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Ακόμη, ανακοινώθηκε ότι 16 Περιφερειακές Ενότητες «πέφτουν» στο επίπεδο 2 «κίτρινο» από το επίπεδο 3 «πορτοκαλί». Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Βόρειου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Τήνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.
Επίσης, οκτώ περιοχές πηγαίνουν στο «πράσινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη: Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες: Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αναιρεί την ανάγκη να μείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.