Visual Browsing

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν
Oδηγήθηκε λίγο πριν από τις 11:00, στο τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής
  • A-
  • A+
0
Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η γυναίκα που δήλωνε ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε σήμερα, 8 Ιουνίου, η Ελένη Μυλωνοπούλου, η γυναίκα που δήλωνε πως είναι η ψυχολόγος της άτυχης Καρολάιν, η οποία δολοφονήθηκε πριν από σχεδόν έναν μήνα μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κα. Μυλωνοπούλου κλήθηκε για να καταθέσει για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος με την ψυχολόγο της άτυχης Καρολάιν και το αν έχει άδεια να ασκεί το επάγγελμα.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου οδηγήθηκε, λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, στο τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικα
Γλυκά Νερά-Πατέρας Καρολάιν: Ο Μπάμπης αποδείχθηκε καλός ηθοποιός
Γλυκά Νερά-Πατέρας Καρολάιν: Ο Μπάμπης αποδείχθηκε καλός ηθοποιός

«Η ψυχολόγος της Καρολάιν δεν είχε ούτε δίπλωμα»

Η πρόεδρος Ελλήνων Ψυχολόγων, Βάσω Μπουκουβάλα, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ για τη φερόμενη ως ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν, είχε αναφέρει ότι η «ψυχολόγος» δεν έχει «ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος». 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε από την ψυχολόγο να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με την ίδια να απαντά με εξώδικο. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου, εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο», δήλωσε η κα Μπουκουβάλα και πρόσθεσε ότι η φερόμενη ψυχολόγος δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία, που «δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας». 
 
Παράλληλα, η κα Μπουκουβάλα συμπλήρωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα που εμφανίζεται ως ψυχολόγος, «έχει διασύρει το επάγγελμα ψυχολόγου παντού» και διευκρίνισε ότι η αποκάλυψη στοιχείων από τις συνεδρίες, δηλαδή η άρση του ιατρικού, επαγγελματικού απορρήτου αίρεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή του ίδιου του ατόμου ή το ίδιο άτομο απειλεί τη ζωή κάποιου άλλου.

Σχετικα
Όταν η ψυχολογία συναντά τη δύναμη της φύσης
Όταν η ψυχολογία συναντά τη δύναμη της φύσης

Εξήγησε δε, ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί, ένας ψυχολόγος μπορεί να καταθέσει μόνο στον εισαγγελέα. «Δημόσια απαγορεύεται». Η φερόμενη ως ψυχολόγος της Καρολάιν μίλησε για πελάτη της στην τηλεόραση, «εάν ήταν όντως ψυχολόγος θα περνούσε πειθαρχικό ασυζήτητη», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υποβληθεί μήνυση από τον Σύλλογο, σημείωσε ότι «έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό μας σύμβουλο και θα προχωρήσουμε και παραπέρα νομικά. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε».

Τι υποστηρίζει η ψυχολόγος της Καρολάιν

Η ψυχολόγος της Κάρολαιν υποστηρίζει από την πλευρά της ότι «είναι τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωποˮ για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά».

Η ίδια κατηγορεί τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων ότι δεν επιδεικνύει «ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα».
 
Σε κάθε περίπτωση, η κα Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει στις αρχές όσα γνώριζε για το ζευγάρι μέσα από τις συνεδρίες, τις οποίες έκανε με την Καρολάιν. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κα Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν «ήθελε να φτιάξει το σπίτι της, να κάνει κάτι δικό της, να στεγάσει μέσα στο σπιτικό της την ευτυχία της και όλα αυτά τα όνειρα τα έλεγε. Και μάλιστα πάρα πολλές φορές τής έλεγα μην ανοίγεσαι τόσο πολύ, γιατί ο κόσμος δεν είναι όλος τόσο καλός. Η Καρολάιν είχε βιώσει μια αποβολή, της είχε στοιχήσει γιατί το παιδί αυτό δεν ήξερε. Νόμιζε ότι έμεινε έγκυος και θα φέρει εις πέρας την εγκυμοσύνη. Όμως, δυστυχώς είχε μια αποβολή που αυτό της είχε στοιχίσει. Μετά είχε μια εγκυμοσύνη, η οποία κατέληξε σ' ένα πρόωρο τοκετό οπότε εκεί μεγαλώσανε οι φόβοι της. Δεν θα έλεγα βέβαια ότι η Καρολάιν είχε κατάθλιψη γιατί όπως σας είπα ήταν πολύ χαρούμενο παιδί, άγχος, όμως. είχε».
 
Από την αρχή της έρευνας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν να ερευνούν την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που ενδεχομένως έδωσαν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. 
 
Επιπλέον, η φερόμενη ως ψυχολόγος, όπως είχε αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έγινε αντικείμενο έρευνας από την Αστυνομία, μετά από έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος», της οποίας φέρεται να ήταν μέλος η ψυχολόγος, αλλά αποβλήθηκε στις 17 Απριλίου του 2018, καθώς είχε εμφανιστεί ως μαιευτήρας - γυναικολόγος, ενώ εκείνοι διαπίστωσαν πως ήταν μαία, απόφοιτος ΤΕΙ. 

Το πελματικό αποτύπωμα ανήκει στον 32χρονο πιλότο

Στον τομέα των ερευνών της αστυνομίας, τελικά το πελματικό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα πάνω στην μονωτική ταινία ανήκει στον 32χρονο πιλότο, ενώ σημειώνεται ότι από τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξε στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο το τμήμα Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο, όχι όμως σε επίπεδο ταυτοποίησης.

Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, οταν τρεις άνδρες μπήκαν στο σπίτι πιλότου - εκπαιδευτή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγό του και να τους ληστέψουν, αφού τους ξυλοκόπησαν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5