- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΑΠΘ: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για κορωνοπάρτι εν μέσω πανδημίας
Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Εισαγγελία από πολίτη
Δεύτερη εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία για «κορωνοπάρτι» στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα ζήτησε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να εντοπιστούν αφενός μεν οι διοργανωτές των υπαίθριων πάρτι στο πανεπιστημιακό campus, αφετέρου δε να ενταθούν οι έλεγχοι στην περιοχή για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Είχε προηγηθεί καταγγελία στην Εισαγγελία από πολίτη για δύο πάρτι που έγιναν, τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής. Ο καταγγέλλων ανέφερε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα ιδρύματα που γειτνιάζουν με το Πανεπιστήμιο (Γ. Γεννηματάς-Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ) και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και τη δυνατή μουσική. Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτά που συνδέονται με την παραβίαση των μέτρων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Είναι η δεύτερη εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται για πάρτι εν μέσω πανδημίας στο ΑΠΘ, καθώς είχε προηγηθεί -προ δεκαημέρου- εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έπειτα από πάρτι έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του Ιδρύματος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.