- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρκουμανέας: Το 95% όσων είναι σε ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο
«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο»
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν όταν μπορέσουν.
Τους πολίτες κάλεσε να εμβολιαστούν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας με νέες του δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουμανέας έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας πως «το 95% των ανθρώπων που βρίσκονται σε ΜΕΘ και αυτών που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει εμβολιαστεί».
«Το να πάμε να εμβολιαστούμε, αν έχουμε τη δυνατότητα, πρέπει να το κάνουμε αύριο. Εξετάζονται πλάνα για την "απελευθέρωση" όσων έχουν εμβολιαστεί», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για την πορεία της πανδημίας:
«Είναι η τρίτη εβδομάδα που πέφτουν τα κρούσματα, έχει πέσει η θετικότητα, ενώ μετά από 9 εβδομάδες είχαμε μείωση και στους θανάτους. Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουμε αυξημένα κρούσματα, το σύστημα υγείας πιέζεται, αλλά βλέπουμε και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως είναι τα εμβόλια που αυξάνονται και μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν φτάσει τα 5 εκατομμύρια».
Ως προς την απελευθέρωση των δραστηριοτήτων που έγινε στο Ισραήλ, υπογράμμισε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών», ενώ αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε το αμερικανικό CDC για τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και θα μπορούν να βγάλουν τις μάσκες.
«Μέσα στο καλοκαίρι νομίζω θα έχουμε αρκετά καλύτερη εικόνα και από το φθινόπωρο, ανάλογα με τις παραδόσεις, θα έχουμε το τείχος ανοσίας που απαιτεί πάνω από το 70% του κόσμου» δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, διαβεβαιώνοντας πως «η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων συνεχίζεται. Οι μεταλλάξεις πάντα γίνονται και πάντα μας ανησυχούν».
Τέλος, σημείωσε πως ο εμβολιασμός και τα self tests αλλάζουν τις αποφάσεις και τις «ελευθερίες» που δίνονται στους πολίτες.
«Είναι κέρδος τα self tests και έχουμε δημιουργήσει μια αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες, με καλά για τη δημόσια υγεία αποτελέσματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.