- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νυχτερινές ώρες, για λόγους προστασίας, κατέθεσε στην ανακρίτρια της υπόθεσης Λιγνάδη ο 25χρονος μηνυτής του καλλιτέχνη
Κατάθεση με τήρηση απόλυτης διακριτικότητας έδωσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη ο δεύτερος από τους δύο καταγγέλλοντες βιασμό, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καλλιτέχνη.
Ο 25χρονος, που η μήνυσή του οδήγησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του καλλιτέχνη, ήρθε από τη Σουηδία όπου κατοικεί μόνιμα και εξετάστηκε νυχτερινές ώρες για λόγους προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος φέρεται να επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μήνυσης του, σύμφωνα με την οποία φέρεται ο καλλιτέχνης να τον βίασε το 2010, σε χρόνο δηλαδή που ο μηνυτής ήταν ανήλικος.
Επίσης ο μάρτυρας φαίνεται ότι πρότεινε στη δικαστική λειτουργό την εξέταση δύο προσώπων, που ανήκαν τότε στο φιλικό περιβάλλον του, προκειμένου καταθέσουν στοιχεία που, κατά τον 25χρονο, επιβεβαιώνουν συγκεκριμένες συμπεριφορές του κατηγορούμενου. Οι δύο προτεινόμενοι μάρτυρες, σύμφωνα με τον 25χρονο, είναι στην διάθεση τής δικαστικής λειτουργού να καταθέσουν ενόρκως.
Στο μεταξύ, το πρωί της Τετάρτης ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αναφορά - καταγγελία κατά της 19ης τακτικής ανακρίτριας για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του πελάτη του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακρίτρια δεν έδειξε κανένα ενδοιασμό «για παράνομη συνεργασία της με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του».
«Διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα» τόνισε.
Όσον αφορά τον τρίτο μηνυτή, ισχυρίζεται ότι βιάσθηκε το 2018 με καταγγελλόμενο ως δράστη τον Δημήτρη Λιγνάδη και κατέθεσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου με εντολή εισαγγελέα ερευνάται η καταγγελία του. Ο μηνυτής που κατά τον χρόνο τέλεσης της καταγγελλόμενης πράξης ήταν ήδη ενήλικος, φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, μεταξύ άλλων, πως ο καλλιτέχνης τού είχε δείξει σε υπολογιστή πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά. Ο ισχυρισμός του μηνυτή θα ελεγχθεί από τον εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν τίθεται ζήτημα έρευνας σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλληλα η έρευνα της Τακτικής Ανακρίτριας για την υπόθεση των δύο βιασμών για τους οποίους κατηγορείται ο καλλιτέχνης συνεχίζεται εντατικά με την αξιολόγηση υλικού που έχει συλλεχθεί με εντολή της δικαστικής λειτουργού από χώρους του κατηγορούμενου.
Ο συνήγορος του ενός εκ των δύο θυμάτων Γιάννης Βλάχος με αίτημα του στην ανακρίτρια ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορουμένου ώστε να ελεγχθεί η ψηφιακή παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη και οι κινήσεις του εντός πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι
Ξεκίνησε o δεύτερος κύκλος
Μια ευκαιρία να προσφέρεις, δύο τρόποι να βοηθήσεις: Αιμοδοσία και εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεν είχε δίπλωμα και οδηγούσε μεθυσμένος ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες αυτοκίνητο
Για ποιο είδος φιδιού πρόκειται
Τα ευρήματα που «καίνε» τον κατηγορούμενο
Σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή
Το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο ίδιος συνεχίζει να αρνείται κάθε ανάμειξη
Έως τις 19 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Στις 15 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.