- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τεράστιο θράψαλο εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία στην Κέα, όπου εκβράστηκε, με κατοίκους του νησιού να μην πιστεύουν στα μάτια τους.
Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν κάτοικοι σε παραλία στην Κέα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ένα θράψαλο «γίγας» εκβράστηκε νεκρό στην ακτή.
Το θράψαλο, με μήκος που ξεπερνούσε το 1 μέτρο, εντοπίστηκε στην Οτζιά, σύμφωνα με δημοσίευμα στο cyclades24.gr.
Ορισμένοι κάτοικοι που το αντίκρισαν για πρώτη φορά, θεώρησαν πως πρόκειται για καλαμάρι. Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στα social media και έγιναν viral.
Τι είναι το θράψαλο - Σε ποιες θάλασσες ζει
Το θράψαλο είναι είδος υδρόβιων ζώων, κεφαλόποδο, μαλάκιο της τάξης των Τευθοειδών, αναφέρει η βικιπαίδεια.
Έχει μήκος συνήθως γύρω στα 30 εκατοστόμετρα αλλά μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο και φτάνει σε βάρος τα 15 χιλιόγραμμα. Το θράψαλο χαρακτηρίζεται από εσωτερικό όστρακο, μακρόστενο σώμα και τριγωνικές απολήξεις που λειτουργούν ως πτερύγια, μικρότερα των άλλων καλαμαριών, που συνεχίζονται στο πίσω μέρος του σώματος.
Διαθέτει 10 βραχίονες. Ζει σε αμμώδεις βυθούς. Απαντά κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό αλλά βρίσκεται επίσης στη Μεσόγειο Θάλασσα και στη Βόρεια Θάλασσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδίες σε Χερσόνησο και Νέα Πέραμο
Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς
Απαγορευτικό στο Λαύριο
Υποχωρούν σταδιακά τα επικίνδυνα φαινόμενα - Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του υπουργείου Υγείας διευρύνει την εποπτεία του
Δεμένα τα πλοία στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής - Οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια
Προβλήματα από τους δυνατούς βοριάδες - Σε επιφυλακή η Κρήτη για έντονες βροχές
Κορυφαία μορφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες πριν συμπληρώσει τα 90 της χρόνια
Η άγνωστη διαδρομή ενός κατοχικού υπουργού από την Αθήνα της Κατοχής στην Αυστρία και από εκεί στις φυλακές Αβέρωφ
Έντονα φαινόμενα στην Κρήτη - Ριπές έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Δεν θα εκτελεστούν τα βραδινά δρομολόγια για Κρήτη
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Έκτακτη προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας - Σύσταση περιορισμού μετακινήσεων
Υπερχείλισε ξανά χείμαρρος στα Ζωνιανά
Εμπλοκή αντικειμένου στην προπέλα
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Ρόδο - Η γυναίκα κατέληξε ακαριαία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.