1821 Digital Gallery

Athens Democracy Forum: Η νέα (Αντι) Κανονικότητα - Ημέρα 2η

Athens Democracy Forum: Η νέα (Αντι) Κανονικότητα - Ημέρα 2η
Ξεκίνησε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου σε διαδικτυακή μορφή - Ποιοι θα συμμετέχουν
  • A-
  • A+
0
Το φετινό Athens Democracy Forum πραγματοποιείται σε υβριδική, διαδικτυακή μορφή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν χτες, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, οι ομιλίες και θεματικές συζητήσεις της πλούσιας ατζέντας  του Athens Democracy Forum. Διακεκριμένοι καλεσμένοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών, τη διεθνή πολιτική σκηνή και την επιχειρηματικότητα παρουσίασαν και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία Dubravka Suica με ένα εκλεκτό πάνελ μίλησαν για τις διαχρονικές ανισότητες και τις αλλαγές που συντελούνται στη Δημοκρατία εν καιρώ κρίσης.

Ο ρόλος της Τεχνολογίας τέθηκε σε θεματικές συζητήσεις, σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, με τον διακεκριμένο δικηγόρο και ειδικό στη νομοθεσία της πληροφορικής Dan Shefet να τοποθετείται στο ζήτημα της ρύθμισης των κοινωνικών μέσων από τις κυβερνήσεις, ενώ ένα διεθνές πάνελ ανέλυσε τον ρόλο των εταιρειών στη σύγχρονη εποχή, στη συζήτηση με θέμα Capitalism in a post-Covid World.

Ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, απηύθυνε τον  Αριστοτέλειο Λόγο στη Στοά του Αττάλου όπου έλαβε χώρα και φέτος, ενώ στη συνέχεια αντάλλαξαν απόψεις στο πάνελ The Global Conversation με την δημοσιογράφο των The New York Times Liz Alderman.

Σχετικα
The Ellinikon Experience Centre: O Οδυσσέας Αθανασίου υποδέχθηκε εκπροσώπους της Πολιτείας
The Ellinikon Experience Centre: O Οδυσσέας Αθανασίου υποδέχθηκε εκπροσώπους της Πολιτείας

Σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και ιστορικού Yuval Noah Harari, και του Προέδρου της Microsoft, Brad Smith, με θέμα Technology and the Future of Democracy, την οποία θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση The Power of Belief με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα, καθώς και η συζήτηση Online Information and Responsible Innovation με τον Kent Walker, Senior Vice President of Global Affairs της Google. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Juan Guaidó, θα κλείσει με την ομιλία του τις εργασίες του Forum.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 10.30 θα λάβει χώρα η συζήτηση Politics, Power and the Pandemic ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Yuval Noah Harari.

Σχετικα
Η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαγορεύσει το βιβλίο του Λοβέρδου
Η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης επί ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαγορεύσει το βιβλίο του Λοβέρδου

Η φετινή εκδήλωση του Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την Καθημερινή. Περισσότεροι από 70 ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είτε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Το συνέδριο συντονίζουν οι σημαντικότεροι συνεργάτες των The New York Times: ο βασικός αρθρογράφος των The New York Times,  Roger Cohen, η Liz Alderman, Chief European Business Correspondent, ο Steven Erlanger, Chief Diplomatic Correspondent – Europe, η Alison Smale Journalist and Former Under Secretary General for Global Communications, United Nations κ.α.                                           

Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Απαραίτητη η προεγγραφή στο www.athensdemocracyforum.com

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Facebook, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης,  το Council of Europe, την Microsoft, την Google, τον Όμιλο Εταιριών OTE, την  Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το SolidarityNow, το δικηγορικό γραφείο Mishcon de Reya, την Aegean Airlines, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το American College of Greece, το Global Liberal Arts Alliance και διοργανώνεται με τη συνεργασία της Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5