Visual Browsing

Δολοφονία Σούζαν Ίτον στην Κρήτη: Ψυχρός και κυνικός ο δράστης

Η βιολόγος Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε στην Κρήτη - Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας για τον δράστη
Η βιολόγος Σούζαν Ίτον που δολοφονήθηκε στην Κρήτη - Τι λένε οι δικηγόροι της οικογένειας για τον δράστη
«Καμία ενεργή ψυχοπαθολογία», ήξερε πολύ καλά ότι βίαζε και σκότωνε την άτυχη βιολόγο, επισημαίνουν οι δικηγόροι της άτυχης Αμερικανίδας
  • A-
  • A+
0
Δικηγόροι Σούζαν Ίτον: Δεν βρέθηκε καμία ψυχοπαθολογία στον δράστη, ήταν κυνικός, γνώριζε πολύ καλά σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της Αμερικανίδας βιολόγου.

«Θα παραστούμε στο δικαστήριο και θα βοηθήσουμε να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση για την μνήμη της» δηλώνουν διά των συνηγόρων τους οι συγγενείς της καθηγήτριας Μοριακής Βιολογίας Σούζαν Ίτον.

Η Σούζαν Ίτον βιάστηκε και δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2019 στην Κρήτη από έναν 27χρονο κάτοικο της περιοχής Μάλεμε, ο οποίος έχει ομολογήσει το έγκλημα.

Οι δικηγόροι Βάσω Πανταζή και Γεώργιος Τζερίζ με ανακοίνωση που εξέδωσαν, γνωστοποιούν ότι η κύρια ανάκριση για την υπόθεση ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένεται η έκδοση βουλεύματος για την παραπομπή του κατηγορούμενου. Στην ανακοίνωση διευκρινίζουν ότι οι συγγενείς της Σούζαν Ίτον τούς ανέθεσαν την υπόθεση, καλώντας τους να υπερασπιστούν τη μνήμης της.

Τονίζουν, επίσης, ότι ο δράστης δεν ανακάλεσε τις ομολογίες του, διαψεύδοντας έτσι κάποιες πληροφορίες. Και γνωστοποιούν ότι από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο «ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι».

Δικηγόροι στην υπόθεση Σούζαν Ίτον στην Κρήτη - Η ανακοίνωσή τους:

Σχετικα
Μακρινίτσα: Εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα
Μακρινίτσα: Εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα

«Ο σύζυγος, τα δυο της αγόρια, η μητέρα και τα αδέλφια της αείμνηστης βιολόγου Suzanne Eaton που δολοφονήθηκε και βιάστηκε με άγριο και απάνθρωπο τρόπο, το καλοκαίρι που πέρασε, μας εμπιστεύτηκαν την υπεράσπιση της μνήμης της και την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του ανθρώπου που πέρα από κάθε ανθρώπινο ένστικτο, της στέρησε τη δυνατότητα να ζήσει, βυθίζοντας την οικογένεια της και τους οικείους της σε μια απέραντη θλίψη.

» Η οικογένεια της θανούσης έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα της ανακριτικής έρευνας, που μόλις ολοκληρώθηκε και δεν άφησε ούτε ένα σημείο αυτής της βάναυσης ανθρωποκτονίας αδιερεύνητο.

» Πήραμε την εντολή, επειδή διακινούνται από διάφορες "πηγές" πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική διάσταση της υποθέσεως, να ανακοινώσουμε τα κάτωθι:

Σχετικα
Διπλή δολοφονία-Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»
Διπλή δολοφονία-Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;»

1. Ουδεμία ανάκληση των ομολογιών του κατηγορουμένου για τα φρικτά εγκλήματα που ομολόγησε, με κάθε λεπτομέρεια, δεν υπήρξε σε κανένα στάδιο της ανάκρισης και ούτε υποβλήθηκε ποτέ και σχετικό αίτημα από την πλευρά του κατηγορουμένου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Χανίων για συμπληρωματική απολογία.

2. Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, μετά από αίτημα του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε απόλυτη αντίληψη σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της άτυχης Suzanne που βρέθηκε στον δρόμο του. Αντιθέτως οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή, όσο και μετά τον θάνατο της.

3. Εκτός της Suzanne Eaton που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του κατηγορουμένου και άλλες γυναίκες βρήκαν το θάρρος και εμφανίστηκαν τόσο στην αστυνομία, όσο και στην τακτική ανάκριση και κατέθεσαν για το εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου, να προκαλεί στα υποψήφια θύματα του, σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα, ώστε να τις καταστήσει ανίκανες προς αντίσταση και μετέπειτα έρμαια των εγκληματικών ορέξεων του, όπως συνέβη και με την άτυχη επιστήμονα.

4. Μέλη της οικογενείας της θανούσης θα παραστούν ενώπιον του Δικαστηρίου για να καταθέσουν, βοηθώντας το Δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση για την μνήμη της συζύγου, μάνας, κόρης και αδερφής τους, δηλώνοντας την ευγνωμοσύνη τους για τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχουν δεχθεί όλο αυτό το διάστημα, από όλους τους Έλληνες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5