Ελλαδα

Άρση μέτρων: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες

Από σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 - Οι νέοι κανόνες λειτουργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων στην εστίαση: Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων στην εστίαση: Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άρση μέτρων στην εστίαση: Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 - Οι νέοι κανόνες λειτουργίας.

Από σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες, καθώς συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, υπάρχει πλέον μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών.

Ειδικότερα, αυτός ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας, ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων. Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, από σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται στις οργανωμένες παραλίες η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η παρασκευή φαγητών.

Σημειώνεται ότι σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου 2020, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί όμως θα υπάρχουν κανόνες, με βασικότερο ότι δεν επιτρέπονται οι όρθιοι αλλά μόνο οι καθιστοί. Το ίδιο ισχύει και για τα πανηγύρια.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας ότι «μπαίνουμε σε μια καινούρια πραγματικότητα».

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Πώς λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες

Ο κ. Παπαθανάσης είχε αναφερθεί εκτενώς στις προϋποθέσεις λειτουργίας στο εσωτερικό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας:

  1. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  2. Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.

Παράλληλα, όπως είχε πει, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων ως εξής:

α. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.
β. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
γ. Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Δείτε τα σχεδιαγράμματα των τραπεζιών στους εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και ταβέρνες που ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020:

Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια
Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια
 

Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια
Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια/ Σχ. 2

Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια
Ανοίγουν σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 οι εσωτερικοί χώροι σε εστιατόρια και ταβέρνες - Πώς μπαίνουν τα τραπέζια/Σχ. 3

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων στην εστίαση: Τι ισχύει πλέον με το catering - Τρόπος λειτουργίας μπουφέ

Στην προσφορά γευμάτων από υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος.
  • Μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων π.χ. φρούτα, γλυκά.

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Τι άλλο ανοίγει σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Εκτός από τους εσωτερικούς χώρους που ανοίγουν σε εστιατόρια και ταβέρνες, σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται ξανά, στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό στην εστίαση:

  1. Η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
  2. Η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
  3. Η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
  4. Η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις
  5. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο
  6. Οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ