Visual Browsing

Έτσι θα γίνονται οι πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» - Οι 13 αλλαγές

Κορωνοϊός - Πτήσεις: Πολύ διαφορετική απ' ό,τι ξέραμε η νέα πραγματικότητα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
Κορωνοϊός - Πτήσεις: Πολύ διαφορετική απ' ό,τι ξέραμε η νέα πραγματικότητα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020/ © EUROKINISSI
Η νέα πραγματικότητα από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας - Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας
 • A-
 • A+
0
Δείτε τις 13 αλλαγές που έρχονται από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 στις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - Η νέα πραγματικότητα.

Για το πώς θα γίνονται οι πτήσεις από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 ενημερώνει τους επιβάτες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν ή έρχονται από το εξωτερικό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα λόγω κορωνοϊού.

Με μια γρήγορη ματιά θα αντιληφθούν ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι θέσεις για τη χρήση αντισηπτικού στις κτιριακές εγκαταστάσεις, υπάρχει ειδική διαγράμμιση στο δάπεδο, ενώ σε πολλά σημεία του αεροδρομίου έχει τοποθετηθεί ενημερωτικό υλικό και πινακίδες με τις νέες αλλαγές λόγω κορωνοϊού. Η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει σωματική «επαφή», αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν με μάσκες, γάντια και αντισηπτικό υγρό, τα οποία και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας. Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, είναι υποχρεωτική με το πού περάσουμε την είσοδο και απαγορεύεται να τη βγάλουμε μέχρι να φύγουμε από τους χώρους του αεροδρομίου.

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: 13 αλλαγές στο ταξίδι με το αεροπλάνο από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Σχετικα
Οδηγίες του «Ελ. Βενιζέλος» - Τι προσέχουμε από Δευτέρα 25 Μαΐου
Οδηγίες του «Ελ. Βενιζέλος» - Τι προσέχουμε από Δευτέρα 25 Μαΐου

Όπως τονίζεται, οι ταξιδιώτες σε προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδό σας στο αεροδρόμιο- και θα πρέπει να τη φοράτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στους χώρους του αεροδρομίου (Κοινή Υπουργική Απόφαση 17.05.2020, ΦΕΚ1869/Δ1α/ΓΠ.οικ.30612). Ενδέχεται να σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας.
 • Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση.
 • Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) τα οποία και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
 • Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά υγρά σε περισσότερα από 300  σημεία του αεροδρομίου και στους χώρους υγιεινής/WC, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής διαδικασίας (αναχώρηση, άφιξη).
 • Πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται για περισσότερη προστασία σε υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής και συνεργασίας επιβάτη - προσωπικού (εκδοτήρια εισιτηρίων, γραφεία πληροφοριών κ.λπ.).

@athairport/Instagram
 • Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρων) είναι κυρίως μέτρο συμπεριφοράς για επιβάτες και προσωπικό και Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners θα σας διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων.
 • Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά.
 • Το προσωπικό του αεροδρομίου, των αεροπορικών εταιρειών και των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης,θα είναι στη διάθεσή σας και θα παρέχει πληροφορίες για τα υγειονομικά μέτρα και για τις σχετικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο και στην πτήση και θα επιβλέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και τη χρήση μάσκας.
 • Ροή πληροφοριών και οδηγιών για την τήρηση των μέτρων υγιεινής ενημερώνει τους επιβάτες τόσο μέσω ηχητικών ανακοινώσεων όσο και σε οθόνες και σημάνσεις σε όλους τους χώρους.
 • Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να αξιοποιήσετε τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες, τόσο πριν την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check-in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, e-parking).
 • Υπάρχει νέα διάταξη των καθισμάτων σε όλους τους χώρους αναμονής, που επιτρέπει την τήρηση ελάχιστης απόστασης. Σας συνιστούμε να αφήνετε μια θέση κενή δίπλα από άλλους επιβάτες όταν κάθεστε. Οικογένειες ή ζευγάρια που συνταξιδεύουν, μπορούν να μην τηρούν την απόσταση αυτή.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»/© EUROKINISSI
 • Το σύστημα κλιματισμού των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου παρέχει φρέσκο, ανανεούμενο και μη ανακυκλούμενο αέρα με φορά από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να περιορίζεται η οριζόντια κυκλοφορία του. Επιπρόσθετα, ο παρεχόμενος αέρας φιλτράρεται για σκόνη, ιούς και βακτήρια ή μύκητες, με ειδικά φίλτρα συγκράτησης.
 • Για τους επιβάτες ΑμεΑ, τηρούνται σχολαστικά όλα τα παραπάνω μέτρα και επιπρόσθετα, κανόνες κατά προτεραιότητα επιβίβασης, αποφυγή  πολύωρης παραμονής σε κλειστό χώρο και στην αίθουσα ΑμεΑ του αεροδρομίου, ενώ τόσο τα αμαξίδια μεταφοράς όσο και τα οχήματα (Ambulifts) καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε τακτά διαστήματα, πριν και μετά τη χρήση, ώστε να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία από τον Covid-19 για τους επιβάτες.  
Σχετικα
Κορωνοϊός: Αρχίζουν θερμομετρήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου
Κορωνοϊός: Αρχίζουν θερμομετρήσεις στο αεροδρόμιο Χίθροου

​Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΔΑΑ είναι σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ακολουθεί πιστά της οδηγίες του, ενώ διευκρινίζεται:

«Τα παραπάνω μέτρα αξιολογούνται διαρκώς για την αποτελεσματικότητά τους και θα προσαρμόζονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Κρατικών Αρχών. Ιδιαίτερα για τους αφικνούμενους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, οι αρμόδιες Αρχές επιβάλλουν τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου ατομικών στοιχείων, ενώ κατά τη κρίση τους μπορεί να πραγματοποιούν και λήψεις βιολογικού υλικού για test Covid-19. Μέχρι τώρα, στους αφικνούμενους επιβάτες εξωτερικού ισχύει η 14ήμερη καραντίνα. Σχετική ενημέρωση παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες στους επιβάτες τους». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5