- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συναγερμός στο Κρανίδι: Έγκυος - πρόσφυγας θετική στον κορωνοϊό
Είχε πάει στο νοσοκομείο Ναυπλίου για άλλη εξέταση και διαπιστώθηκε ότι πάσχεί από την Covid-19
Συναγερμός στο Κρανίδι από πρόσφυγα που είναι έγκυος και βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Στο σημείο οι Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Μηταράκης.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι Αργολίδας, καθώς γυναίκα πρόσφυγας που είναι έγκυος διαγνώστηκε χθες θετική στον κορωνοϊό.
Η 28χρονη γυναίκα, που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της κι έχει καταγωγή από τη Σομαλία, φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία, η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στον Covid 19.
Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19.
Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.
Στο σημείο Τσιόδρας - Χαρδαλιάς - Μηταράκης
Για το θέμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής - λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν μεταβεί στο Κρανίδι, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.
Ιχνηλάτηση των επαφών της
Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωϊ -Δευτέρα 20 Απριλίου- στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό. Η ιχνηλάτηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί στην δομή φιλοξενίας με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου σε όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο - δομή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου: «Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού του ξενοδοχείου που λειτουργεί ως δομή, ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες. Σε αυτό διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.
»Επίσης, το βράδυ του Μεγάλου Σάββατου απεβίωσε από παθολογικά αίτια φιλοξενούμενη γυναίκα, 39 ετών από το Σουδάν, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου η αποθανούσα ήταν αρνητική για Covid-19».
Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό με κρούσμα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών στην Ελλάδα καθώς είχαν προηγηθεί κρούσματα στη Ριτσώνα και στην παλαιά δομή της Μαλακάσας και τώρα στο Κρανίδι.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.