- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χωρίς το εκκαθαριστικό της εφορίας κανείς δεν μπαίνει στο πλοίο
Αυξάνονται οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας
Ποιοι εξαιρούνται από τις μετακινήσεις με πλοία, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί έως τις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Εντατικοποιούνται από αύριο, Παρασκευή 10 Απριλίου, οι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί έως τις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έχει ζητήσει από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος την αύξηση των ελέγχων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν αιτήματα από δημάρχους και τοπικούς φορείς των νησιών για επιπλέον περιορισμό μετακινήσεων μεταξύ των νησιών.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου, στους χώρους αρμοδιότητας του ΛΣ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.
Βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει εκδοθεί από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Υγείας, από την 21η Μαρτίου επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων των νησιών, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.
Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσής του, που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.
Ο περιορισμός των μετακινήσεων δεν περιλαμβάνει, επιπλέον, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχουν σε δράσεις και επιχειρήσεις σε νησιά, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους.
Επίσης, δεν περιλαμβάνει τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που εργάζονται σε νησί. Ακόμη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, αλλά και τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης ανάγκης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά.
Τέλος, στο πλαίσιο των μέτρων απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους όλων των ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, στην ελληνική επικράτεια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου
Διπλασίασε τον χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς
«Τα παιδιά έτρωγαν από τους κάδους και βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση»
Στις χρήσεις γης που προβλέπεται από το ειδικό πολεοδομικό καθεστώς δεν περιλαμβάνονται ξενοδοχεία
Θα διεξαχθεί ο «6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026»
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Live χάρτης με αναφορές για τις τοποθεσίες όπου εντοπίζονται
Στο επίκεντρο οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας και η εισαγγελική πρόταση
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από τις Αρχές
Η ταφή θα γίνει στην πατρίδα του, στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό και τις απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία και λιμενεργάτες στην πύλη Ε12 για το Crown Iris
Πώς προκλήθηκε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.