Visual Browsing

Έσπασαν το τάφο της και βεβήλωσαν το πτώμα (video)

Σοκαριστικό το θέαμα στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ στη Μεσσηνία
Μακάβριο το θέαμα στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ στη Μεσσηνία. Άγνωστοι έσπασαν έξι τάφους και ξέθαψαν μία γυναίκα.

Έξι μνημεία κατεστραμμένα και ένα πτώμα γυναίκας γνωστού γιατρού της Καλαμάτας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο, αναφέρουν πληροφορίες ότι αντίκρισαν κάτοικοι το απόγευμα της Δευτέρας στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας.

Ακόμα παραμένει άγνωστο γιατί κάποιος ή κάποιοι να ξεσπάσουν στους τάφους, αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ζημιές δεν έγιναν για να κλέψουν κάτι. Όπως προβλημάτισε και ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες, αλλά και γιατί μπήκαν στον οικογενειακό τάφο και έβγαλαν έξω το πτώμα - οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βεβήλωση έγινε μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι,

Σε έναν άλλο τάφο επίσης έσπασαν την πλάκα και άδειασαν από το κασελάκι τα κόκαλα των νεκρών, μέσα στο ίδιο το μνήμα. Καταστροφές προκάλεσαν και σε άλλα 4 μνήματα σπάζοντάς τα, μεταξύ των οποίων και αυτό που ακόμα έφτιαχναν οι συγγενείς για το νεκρό τους τον οποίο έθαψαν πριν μερικές μέρες.

Όλο το χωριό είναι ανάστατο με αυτό που έγινε και οι κάτοικοι απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι, γιατί δεν πάει άλλο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Μαρούλης μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο έχουν γίνει και άλλες φορές, αλλά η ιεροσυλία των δραστών αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο προσβάλλοντας τη μνήμη των νεκρών -ενώ καταστροφές προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου.

Σχετικα
Εικόνα - σοκ από Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα
Εικόνα - σοκ από Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει πτώματα

«Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι», είπε ο κ. Μαρούλης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τη νοσηρότητα αυτών που τόλμησαν να σπάσουν τον τάφο και να βγάλουν από μέσα το πτώμα της γυναίκας, ακουμπώντας το αντικριστά σε διπλανό μνήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί στο νεκροταφείο του χωριού, «έχουν γίνει επανειλημμένα διάφορες λεηλασίες» μας είπε ο πρόεδρος. Κατά το παρελθόν έχουν πάρει σταυρούς, καντήλια και λιβανιστήρια από τους τάφους ή έχουν βρει σταυρούς σπασμένους, αλλά χθες «τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ, φτάσαμε να λέμε ότι δεν το χωράει ανθρώπινος νους, να βγάλουν τη νεκρή έξω...». Και πρόσθεσε ότι όλοι οι κάτοικοι όχι απλά προβληματίστηκαν με ό,τι έγινε, αλλά αισθάνθηκαν προσβολή απέναντι στους νεκρούς τους και δεν δέχονται αυτή την ασέβεια στη μνήμη τους.

Ο κ. Μαρούλης ανέφερε μάλιστα ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και ξέρουν ότι θα κάνει τη δουλειά της, αλλά όλες οι Αρχές, ο δήμος, η Περιφέρεια και οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να βρουν ποιοι το έκαναν για να μην ξαναγίνει, ούτε στο δικό τους χωριό, αλλά ούτε και σε διπλανό -το οποίο ο ίδιος θεωρεί πιθανό εφόσον έγινε ήδη μια φορά. «Έχουμε χάσει τα όρια και τον έλεγχο, τους παρακαλούμε και τους παροτρύνουμε να βρουν τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά καταλήγοντας ο πρόεδρος της κοινότητας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας δήλωσε στο MessiniaLive ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για τις φθορές που προκλήθηκαν. Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας είναι σε εξέλιξη.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5