Visual Browsing

Απάντηση Δοξιάδη σε όσους του επιτέθηκαν μετά την καταγγελία για απαγωγή Τούρκων φυγάδων

Απάντηση Δοξιάδη σε όσους του επιτέθηκαν μετά την καταγγελία για απαγωγή Τούρκων φυγάδων
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ
Τι αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook
  • A-
  • A+
0
Ο Απόστολος Δοξιάδης απαντά προς «όσους μου επιτέθηκαν για την καταγγελία βίαιης απαγωγής και επαναπροώθησης Τούρκων ικετών»

Σε μία αποκάλυψη αναφορικά με την απαγωγή «τριών Τούρκων φυγάδων από κρατικά όργανα» προχώρησε την Παρασκευή 7 Ιουνίου ο Απόστολος Δοξιάδης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Καθώς η αποκάλυψη προκάλεσε αίσθηση και πληθώρα σχολίων, ο γνωστός συγγραφέας επανέρχεται σήμερα με νέα σχετική ανάρτηση. Αναλυτικά:

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΙΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΙΚΕΤΩΝ

Περίεργη αντίληψη της χρήσης των στοιχείων σε μια δημόσια αποκάλυψη από πολλούς: στη χθεσινή καταγγελία μου για την επαναπροώθηση των τριών τούρκων ικετών, έβαλα τον τόπο, τον χρόνο, την αρμόδια αρχή, και φωτογραφία που περιλαμβάνει έναν από τους δράστες ή συνεργούς στην απαγωγή και παράνομη πράξη, καθώς και τα θύματα (πλάτη). Αυτό, όπως και τα ονόματα των θυμάτων, που έβαλα με αρχικό όνομα του επιθέτου, έγινε ύστερα από παράκληση οικείων τους.

Άρχισαν διάφοροι να αμφισβητούν την πληροφορία (δικαίωμά τους) και ένας ευφάνταστος να με κατηγορεί ότι ξαναγυρίζω στον σταλινισμό! (Λες και είμαι εισαγγελέας ή δικαστής και έκλεισα κανέναν μέσα χωρίς στοιχεία). Και άλλοι να απαξιώνουν την πληροφορία ως αστήρικτη, λες και οι περισσότερες πληροφορίες που διαβάζουν στις εφημερίδες και τις αποδέχονται συνοδεύονται από δικογραφίες.

Σχετικα
Θεσ/νικη: Δύο οχήματα σκότωσαν 83χρονο και τον παρέσυραν άλλα 9
Θεσ/νικη: Δύο οχήματα σκότωσαν 83χρονο και τον παρέσυραν άλλα 9

Λοιπόν:

α) Υπάρχουν πλήρη στοιχεία, αποδείξεις και μάρτυρες. Αυτά θα κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές από ανθρώπους με άμεσο ενδιαφέρον, μόλις κρίνουν τον χρόνο κατάλληλο.

β) Η δική μου μερική δημοσίευση στοιχείων έγινε για προστασία των πηγών Είναι άνθρωποι που κινδυνεύουν, όχι μόνο από το τουρκικό καθεστώς, αλλά και από το δικό μας, που δείχνει ότι φτάνει στην παρανομία όταν το θέλει, μέσω κάποιων διεφθαρμένων οργάνων του. Αλλά η είδηση έπρεπε να βγει, το έγκλημα να καταγγελθεί.

Σχετικα
«Βιαστικό το πρώτο πόρισμα για το βρέφος, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»
«Βιαστικό το πρώτο πόρισμα για το βρέφος, δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

γ) Μέρος της εγκυρότητας μιας είδησης είναι και το ποιος τη μεταφέρει, και άρα πόσο έχει ελέγξει τις πηγές του, και το πόσο γενικά μπορεί κανείς να τον εμπιστευθεί. Το αν θα πιστέψει κανένας εμένα ή όχι είναι δικαίωμά του. Πολλοί το έκαναν. Η σοβαρότερη όμως ένδειξη του ότι ξέρω τι λέω είναι ότι εκθέτω τον εαυτό μου με τη δημοσίευση στη μήνυση, από διάφορες αρχές. Δεν νομίζω βέβαια ότι θα μου κάνουν τη χάρη: γιατί σε μια τέτοια δίκη, ως κατηγορούμενος, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να παρουσιάσω όλα τα στοιχεία. Αλλά αν το επιθυμούν να με μηνύσουν, ότι διαδίδω ψευδείς ειδήσεις ή τους συκοφαντώ, εδώ είμαι και τους περιμένω. Καλώς να ορίσουν, για να τα πούμε στο δικαστήριο.

δ) Αν εξαιρεθούν οι καλόπιστοι, ή οι ανόητοι (υπάρχουν και από τα δύο στους αμφισβητούντες, κρίνοντας από τα επιχειρήματα που πρόταξαν) οι υπόλοιποι είναι οι βαλτοί, που θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση, χτυπώντας όποιον καταγγέλει τα εγκλήματά της.

Τέλος, ξεκαθαρίζω ότι κατηγορώ την κυβέρνηση που δίνει τέτοιες εγκληματικές εντολές, καθώς και τους συγκεκριμένους ανάξιους και επίορκους κρατικούς λειτουργούς που τις εκτελούν. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θεωρώ ότι η κατηγορία περιλαμβάνει όλους τους έλληνες αξιωματικούς, τους αστυνομικούς, τις Ενοπλες Δυνάμεις ή την Αστυνομία γενικά. Φυσικά υπάρχουν χιλιάδες άξιοι στρατιωτικοί και αστυνομικοι που τιμούν τον όρκο και το καθήκον τους, άξιοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Όπως και άξιοι εισαγγελείς και δικαστές.

Αυτός όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και επίορκοι και εκγληματίες. Όπως αυτοί που εκτελούν τις εν λόγω πράξεις. Και οι πολιτικοί που τους δίνουν την εντολή να το κάνουν.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5