Επίθεση αγνώστων σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας
Αντιδράσεις και ανακοινώσεις από το κόμμα και τον επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστα Μπακογιάννη
Επίθεση αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Επίθεση δέχτηκαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρώην πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, και του βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κικίλια.
Η προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιείται σε κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ομάδα περίπου 15 αγνώστων, βγήκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιτέθηκε με πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς. Tα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.
Το ένα, μάλιστα, αυτοκίνητο ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Μόλις αναρχικοί εσπασαν το αυτοκίνητο μου στη Συγγρού,!! pic.twitter.com/I3uUW4D5Ow
— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) May 15, 2019
EINAI TPAΓIKO ΣTHN AΘHNA TOY 2019 NA ΣΠANE ANENOXΛHTOI OI ANAPXIKOI KAI AKOMA ΠIO TPAΓIKO NA ΘEΩPEITAI AYTO AΠO KAΠOIOYΣ ΩΣ ΦYΣIOΛOΓIKΟ. H KYBEPNHΣH ΔEN MΠOPEI NA ΠPOΣTATEYΣEI TOYΣ ΠOΛITEΣ, EINAI ΩPA NA ΦEYΓEI, ΩΣ EΔΩ! pic.twitter.com/tHfqiwAOR6
— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) May 15, 2019
Νότης Μηταράκης: Ενημέρωσα την κ. Παπακώστα - Ψάχνω την κ. Γεροβασίλη
Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης μάλιστα μιλώντας στις κάμερες, μετά το συμβάν, δήλωσε ότι ενημέρωσε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία βρισκόταν σε άλλη εκδήλωση σε διπλανό κτίριο.
«Είναι απίστευτό αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα, θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη και ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες, είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.
«Πήγα πεζός σε διπλανό ξενοδοχείο όπου η κυρία Παπακώστα είχε μία κομματική της εκδήλωση, την πλησίασα και την ενημέρωσα γι' αυτό που συμβαίνει και η ίδια απάντησε "θα ενημερώσω"», ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος δεν έχει καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσει με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση:
Ανακοίνωση γαι την επίθεση κουκουλοφόρων στην εκδήλωσε εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.
Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».
Οι αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων
Ανάρτηση για την επίθεση έκανε και ο Βασίλης Κικίλιας. «Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα...»
Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα... pic.twitter.com/QQXV5uSUJL
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 15, 2019
«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης.
«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα» σχολίασε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ήμουν Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του υπ. Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων κ. Μακρόπουλου Νίκου, όταν κτύπησε ο Ρουβίκωνας. Μέσα στο κτίριο 1000 άτομα με τον @samaras_antonis και πολλούς βουλευτές παρόντες. Όχι δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα...» έγραψε στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα» λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της Λ. Συγγρού 103. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη) Νικόλαος Μακρόπουλος. Ο κ. Μακρόπουλος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.