Παν. Πικραμμένος: H απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να προσαρμοστεί και να συμβαδίζει με τη σύγχρονη ζωή
Σε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Εναλλακτικές Μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών»
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο, «Εναλλακτικές Μέθοδοι Επίλυσης Διαφορών», που διοργάνωσαν από κοινού ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ, Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).
Στην εκδήλωση μίλησαν οι κκ Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα «Διαιτησία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών», ο Λάμπρος Κοτσίρης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Η Διαμεσολάβηση, ιστορικά και στοχαστικά ως ανάγνωση και ερμηνεία των σημάτων της ζωής», ο Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» και ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με θέμα «Δικαστική Μεσολάβηση».
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ).
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΜΕΔ, κ. Π. Πικραμμένος στον χαιρετισμό του εξήρε τη σημασία της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε ότι «Οι μέθοδοι εναλλακτικής επίλυσης διαφορών δεν τελούν σε σχέση ανταγωνισμού προς την επίσημη κρατική Δικαιοσύνη.
Δεν αναπληρώνουν τα Δικαστήρια, δεν τα αντικαθιστούν. Αντίθετα: συμβάλλουν στην αναβάθμισή τους». Τόνισε δε ότι «η απονομή της Δικαιοσύνης πρέπει να προσαρμοστεί και να συμβαδίζει με τη σύγχρονη ζωή, τα επίκαιρα προβλήματα της Κοινωνίας, την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογία, στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Εάν δεν ανταποκριθεί, κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πράγματα». Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δ. Βερβεσός, παρουσίασε τον αναμορφωμένο θεσμό της διαιτησίας στον ΔΣΑ, μετά την έγκριση του νέου Κανονισμού Διαιτησίας.
Ο κ. Βερβεσός αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική διαδρομή και τη σπουδαιότητα του θεσμού της διαιτησίας στο ελληνικό δικαιικό σύστημα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον ιστορικότερο θεσμό του νομικού μας πολιτισμού» και προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά του. Εν συνεχεία ανέπτυξε το πλαίσιο των νέων υπηρεσιών διαιτησίας «με τη θεσμική εγγύηση του ΔΣΑ» και εξήγγειλε πρωτοβουλίες για την προβολή του θεσμού και την εξοικείωση των δικηγόρων με ειδικά προγράμματα κατάρτισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές δεν εντόπισαν κάτι επικίνδυνο
Τι είπε ο Δημήτρης Ξενάκης για το περιστατικό με τη μητέρα του φοιτητή
Κινητοποίηση για συλλογικές συμβάσεις και επαναφορά του ταμείου ανεργίας
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Πού θα πρέπει να μπουν οι γονείς και οι κηδεμόνες
Πού εντοπίστηκε από τις Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο 41χρονος επιτέθηκε με κράνος, ο 70χρονος απάντησε με μαχαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα περισσότερα κινητά, υπολογιστές, tablets και έξυπνα ρολόγια αναπροσαρμόζονται αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.