- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει» λέει ο 27χρονος που αγνοείτο στην Εύβοια
Περιγράφει τα όσα δραματικά έζησε από τη στιγμή που τον παρέσυραν τα ορμητικά νερά
Eντοπίστηκε σώος ο 27χρονος, που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» στο Μαντούδι. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, ο 27χρονος διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου.
Ο άνδρας εντοπίστηκε σήμερα από κάτοικο της περιοχής, που είδε τον νεαρό, ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες, προληπτικά, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Περιγράφοντας τα όσα δραματικά έζησε από τη στιγμή που τον παρέσυραν τα ορμητικά νερά του ποταμού, αναφέρει ότι όλα συνέβησαν σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς το ποτάμι φούσκωσε και βγήκε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να παρασύρει το αυτοκίνητό του μέσα στα ορμητικά του νερά. Η σύντροφός του πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο και ανέβηκε σε ένα δέντρο ενώ ο ίδιος κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο του αυτοκινήτου του και να απεγκλωβιστεί από το όχημα, παρασυρόμενος όμως από το ποτάμι.
Για αρκετή ώρα πάλευε με τα ορμητικά νερά του ποταμιού και επιχειρούσε να βγει στην όχθη, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε, πιάνοντας ένα ξύλο. Από εκεί άρχισε να περπατάει για αρκετή ώρα, ώσπου βρήκε μία αγροικία στην οποία κατέφυγε. Για καλή του τύχη μέσα σε αυτή βρήκε φαγητό και στεγνά ρούχα και κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε. Όπως σημειώνει ο ίδιος, παρέμεινε στην αγροικία, μέχρι να κοπάσει η βροχή και σήμερα, Δευτέρα, βγήκε προς αναζήτηση βοήθειας. «Πέρναγε ένα αυτοκίνητο από εκεί, φώναξα με άκουσε και καλέσανε την πυροσβεστική, ήρθε ελικόπτερο και με βγάλανε μια ώρα μετά» είπε στο Newsit.
Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν έχει πάθει ούτε μία γρατζουνιά, αν και φοβήθηκε ότι θα πεθάνει: «Αρχικά πίστεψα ότι όλα έχουν τελειώσει, μετά το ξεπέρασα, λέω δεν ήταν γραφτό να πάμε από ποτάμι. Ήταν μια εμπειρία, μόνο στα έργα τα βλέπει κανείς αυτά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.