11 νόστιμα στέκια στα Νότια Προάστια

Fatto a mano: Το παγωτό που μας αξίζει!

Φρέσκο χειροποίητο παγωτό φτιαγμένο μόνο με αγνές πρώτες ύλες

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_48a3024.jpg
_48a2995.jpg
_48a3014.jpg
_48a2975.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκλονιστικό παγωτό και επικά γλυκά στο Fatto a mano

Πάνω από μια δεκαπενταετία πριν, ο Γιάννης Νύκταρης άφησε την Κρήτη για να μάθει στην Ιταλία την τέχνη του αυθεντικού gelato. Ταξίδεψε πολύ γυρίζοντας όλο τον κόσμο με τη μηχανή του, δοκίμασε γεύσεις, μέχρι που κατέληξε: «Η Ελλάδα έχει τις καλύτερες πρώτες ύλες!». Κι έτσι, επέστρεψε και άνοιξε το πρώτο Fatto a mano στο Περιστέρι αξιοποιώντας στο έπακρο τα ωραία ελληνικά προϊόντα και μαθαίνοντάς μας τι σημαίνει πραγματικά ωραίο παγωτό.

“Fatto a mano” πάει να πει «φτιαγμένο στο χέρι». Μια φράση που περιγράφει ακριβώς όλα τα μαγικά που συμβαίνουν στο ανοιχτό εργαστήριο του Περιστερίου. Εδώ που τα φρέσκα φρούτα εποχής καθαρίζονται ένα-ένα στο χέρι για να δημιουργήσουν συγκλονιστικά sorbet, το παγωτό είναι αυστηρά χειροποίητο, ενώ ακόμα και το χωνάκι φτιάχνεται καθημερινά και κάνει τα πρωινά να μοσχοβολούν φρεσκοψημένο μπισκότο. Τι γεύσεις, όμως, θα συναντήσεις;
Καταρχάς να πούμε ότι το παγωτό στο Fatto a mano δημιουργείται χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, διογκωτικά ή χρωστικές ουσίες, αλλά μόνο με αγνές και 100% φυσικές πρώτες ύλες που στην πλειονότητά τους προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Το θυμαρίσιο μέλι έρχεται κατευθείαν από τον Ψηλορείτη, το φιστίκι από την Αίγινα, το ανθότυρο από την Κρήτη, η μαστίχα από τη Χίο. Όσο για τη σοκολάτα που χρησιμοποιείται πρόκειται για την ξακουστή Valrhona (σ.σ. το Fatto a mano είναι από τα λιγοστά καταστήματα με πιστοποίηση “Vahrlona Experts”). Καθημερινά, λοιπόν, θα βρεις 28-30 γεύσεις (και σε τούρτα παγωτό!) που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Δοκίμασε οπωσδήποτε το παγωτό ρακόμελο (με μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο και κρητική τσικουδιά!), το παγωτό ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι, το φα-ντα-στι-κό παγωτό ρυζόγαλο (!), τη best seller σοκολάτα Gold (με λευκή σοκολάτα, καραμελωμένη και αλατισμένη), το παγωτό με avocado από τα Χανιά, όπως και το παγωτό κανέλα με ξανθές σταφίδες Κρήτης ποτισμένες με ρακή, αλλά και το παγωτό… λουκούμι που θα σε γυρίσει στην αθωότητα των παιδικών σου χρόνων.

Θα βρεις επίσης (εξίσου θεϊκά) γλυκά όπως φινετσάτη Flan Parisien, πληθωρική και άκρως σοκολατένια τούρτα Black Mamba, πανακότα με σοκολάτα Dulsey της Valrhona, μάνγκο και passion fruit, φρεσκοψημένα cookies, muffins και κέικ για να συνοδέψεις με υπέροχο καφέ (Kudu), και frozen cocktails που γίνονται με τα χειροποίητα sorbet του Fatto a mano και φέρνουν το καλοκαίρι στο ποτήρι σου!

Υ.Γ. Αν το Περιστέρι σού πέφτει μακριά, να ξέρεις ότι μόλις άνοιξαν δύο ακόμα καταστήματα σε Π. Φάληρο και Κερατσίνι, ενώ σύντομα έρχονται κι άλλες αφίξεις!