- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ώρα τελικού Eurovision 2025 - Πότε εμφανίζεται η Κλαυδία
Η «Αστερομάτα» και η δυναμική της Ελλάδας - Τα τελευταία προγνωστικά
Απόψε ο τελικός της Eurovision 2025 στο Μάλμε - Η Κλαυδία με την «Αστερομάτα» εκπροσωπεί την Ελλάδα και εμφανίζεται 12η στη σειρά.
Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2025 είναι γεγονός και απόψε τα βλέμματα της Ευρώπης – και όχι μόνο – στρέφονται στη σκηνή του Μάλμε της Σουηδίας, εκεί όπου 26 χώρες θα διεκδικήσουν τη νίκη στον λαμπερό μουσικό διαγωνισμό.
Η Ελλάδα συμμετέχει στη Eurovision 2025 με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», μια ευαίσθητη μπαλάντα που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική με παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία.
Η Κλαυδία έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη λιτή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη ερμηνεία της, και πολλοί αναλυτές την τοποθετούν μέσα στην πρώτη δεκάδα των φετινών φαβορί.
Πότε εμφανίζεται η Κλαυδία
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU, η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 12η θέση, ακριβώς στη μέση του τελικού – ένα χρονικό σημείο που συχνά ευνοεί τις συμμετοχές, καθώς το κοινό και οι επιτροπές έχουν πλέον ζεσταθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκινήσει η κόπωση της τελευταίας ώρας.
Η βραδιά ξεκινά δυναμικά με την Ουκρανία στην πρώτη θέση, μια χώρα που πάντα συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία εμφανίζονται στη δεύτερη μισή του τελικού, ενώ το φαβορί της φετινής χρονιάς, η Κροατία με τον Baby Lasagna, τραγουδάει 23ος.
Τι να περιμένουμε από τη φετινή σκηνή
Η σκηνοθεσία της φετινής Eurovision υπόσχεται θέαμα υψηλών προδιαγραφών, με ολογράμματα, εναλλαγές κάμερας και φουτουριστικά σκηνικά. Παράλληλα, σημαντική έμφαση έχει δοθεί στο θέμα της ένταξης και της ειρήνης, με πολλά acts να προβάλλουν κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα, μέσα από τους στίχους ή τις οπτικές τους επιλογές.
Στη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρξουν και καλλιτεχνικά διαλείμματα με την εμφάνιση νικητών προηγούμενων ετών, όπως η Loreen, ο Måns Zelmerlöw και η Charlotte Perrelli, που θα παρουσιάσουν medley αγαπημένων επιτυχιών.
Η «Αστερομάτα» και η δυναμική της Ελλάδας
Η «Αστερομάτα» της Κλαυδίας αποτελεί μια από τις πιο λυρικές συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού. Το τραγούδι, γραμμένο από την ίδια και εμπνευσμένο από την παιδική αθωότητα και την ανάγκη για φως μέσα στο σκοτάδι, έχει συγκινήσει όχι μόνο το ελληνικό κοινό αλλά και πλήθος ξένων θεατών και bloggers. Η εμφάνισή της συνοδεύεται από κινηματογραφικό φωτισμό και συμβολικά γραφικά που θυμίζουν τον ουρανό – μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Οι φανς της Eurovision θεωρούν πως η Κλαυδία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ακριβώς γιατί δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με υπερβολές, αλλά αφήνει την ευαισθησία της να κυριαρχήσει στη σκηνή. Τα social media έχουν γεμίσει θετικά σχόλια, με την ελληνική συμμετοχή να θεωρείται “dark horse” της φετινής χρονιάς.
Ο τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδας, με τη μετάδοση να συνοδεύεται από ελληνικό σχολιασμό. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς πλησιάζει η στιγμή της ανάδειξης του νικητή – και ίσως, η Ελλάδα να έχει απόψε ένα λαμπρό αστέρι να προσθέσει στην ιστορία της Eurovision.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Πρώτη θέση από το 2011, μεταξύ των 8 τελικών που έχει διοργανώσει η ΕΡΤ
Ο Akylas με το «Ferto» είναι ο μεγάλος νικητής του «Sing for Greece 2026»
Πόσοι παρακολούθησαν την έναρξη του 7ου κύκλου
Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά
Χιουμοριστικό βίντεο με υπογραφή Καπουτζίδη και αιχμές για τη «δημόσια» τηλεόραση
Ζήτησε βοήθεια από τον Φωκά Ευαγγελινό και εκείνος της έστειλε τον χορευτή Μιχάλη
Χιούμορ και υπονοούμενα για το παρελθόν της παρουσιάστριας στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision
Με τρεις παρουσιαστές, online ψηφοφορία και συμμετοχή κοινού από το εξωτερικό ξεκίνησε η διοργάνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.