- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Θοδωρής Μαραντίνης για τη συνεπιμέλεια: Δεν σημαίνει ότι κάθε μητέρα είναι ικανή
Τι θεωρεί πως είναι άδικο ο τραγουδιστής
Ο Θοδωρής Μαραντίνης για τη συνεπιμέλεια - Αυτό που θεωρεί άδικο ο τραγουδιστής για τους γονείς και τα παιδιά
Για το ζήτημα της συνεπιμέλειας μίλησε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Μαραντίνης σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξή του στο κανάλι Delines (Ντελίνες) στο Youtube και εξήγησε ότι μετά από έναν χωρισμό οι γονείς δεν θα πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους χρησιμοποιώντας τα παιδιά.
«Αυτό που είδα μέσα από την εμπειρία μου και βίωσα και κατάλαβα είναι ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να είναι το σημείο αφετηρίας σε έναν χωρισμό. Γιατί στον γάμο έχεις συνεπιμέλεια και με το που χωρίζεις να πρέπει να περάσεις ένα τεστ; Θεωρώ ότι είναι λίγο άδικο. Πρέπει μετά τον χωρισμό το σημείο μηδέν να είναι τα ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά μας» ανέφερε αρχικά ο Θοδωρής Μαραντίνης.
Σε άλλο σημείο ο τραγουδιστής ανέφερε: «Αυτό που είδα κι εγώ από τη δική μου περίπτωση και γνωρίζοντας και άλλες περιπτώσεις, είναι ότι δημιουργούνται περισσότερες εντάσεις. Ο ένας έχει παντοδυναμία και ο άλλος όχι. Αυτό δημιουργεί ανισότητα και αυτή η ανισότητα εντάσεις. Και την ένταση την πληρώνουν τα παιδιά. Ένα ζευγάρι δεν χωρίζει ευχάριστα, άρα να μην εργαλοιοποιήσει αυτό το πάνω χέρι για να εκδικηθεί κάποιον άλλον και στη μέση αυτού του πράγματος να είναι τα παιδιά».
Υπάρχουν κάποια «αλλά» που μπαίνουν μετά, όχι από πριν... όπως «εσύ είσαι αλκοολικός», «εσύ είσαι κακοποιητική», τότε δεν θα υπάρχει συνεπιμέλεια προφανώς. Ένα παιδί πρέπει να έχει δικαίωμα να βλέπει και τους δυο γονείς. Κάποιος έχει μια παντοδυναμία και κάποιος όχι και έτσι δημιουργούνται εντάσεις. Ποιος την «πληρώνει» αυτή την ένταση; Τα παιδιά.
Συνήθως όταν χωρίζει ένα ζευγάρι, δεν χωρίζει ευχάριστα. Άρα να μην εργαλειοποιήσει και χρησιμοποιήσει αυτό το «πάνω χέρι» για να εκδικηθεί κάποιον άλλον και στη μέση αυτού του πράγματος είναι τα παιδιά. Το παλιό δεν λειτουργεί, άρα πρέπει να το αλλάξουμε.
Δεν σημαίνει επίσης ότι κάθε μητέρα είναι ικανή. Μπορεί μια μητέρα να πει «δεν μπορώ. Ο σημαντικός αυτός ρόλος του να είσαι γονέας έχει ευθύνη και δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις για να την «πεις» στον πρώην σύντροφό σου γιατί δεν σου φέρθηκε καλά ή σε απάτησε. Αυτό είναι δικό σου θέμα και πρέπει να το λύσεις... όχι μέσω των παιδιών» δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θοδωρή Μαραντίνη
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες μέρες πριν αρχίσει την εκπομπή της στο Mega, η γνωστή δημοσιογράφος μιλά για τις εντάσεις στα πολιτικά πάνελ, τα παράπονα των πολιτικών, την Αθήνα που αγαπά και το πώς τη φωνάζει η μαμά της.
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.