- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορέστης Τζιόβας: Παντού υπάρχει κακοποίηση στην κοινωνία
Τι είπε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και τον λόγο που δε διαφημίζεται τόσο
Ορέστης Τζιόβας: Τι είπε για την παράσταση που πρωταγωνιστεί και τον λόγο που δε διαφημίζεται τόσο
Για τη λογοκρισία στην τέχνη, την κακοποίηση που κυριαρχεί στην κοινωνία, αλλά και το κίνημα #metoo μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί Σκηνής» του AtticaTV, ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας.
Ο Ορέστης Τζιόβας είπε ότι η οικονομική πίεση κυριαρχεί στην κοινωνία και οδηγεί σε κακοποίηση, ενώ αναφέρθηκε και στις βελτιώσεις στο θέατρο μετά το #metoo κίνημα.
Αρχικά, δήλωσε: «Συνήθως ο μοχλός της πίεσης είναι το οικονομικό σε κάθε χώρο. Παντού υπάρχει κακοποίηση στην κοινωνία και ο βασικός λόγος είναι τα λεφτά. Έμεινα σε καταστάσεις όπου καταπίεσα την αντίδρασή μου».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Τα όρια του καθενός είναι πολύ προσωπικά, πάντα υπάρχει και η διπλωματία στη ζωή. Πάντα όμως παίζει το να χάσεις τη δουλειά σου». Ο ηθοποιός μίλησε επίσης, για το #metoo και ανέφερε πως μετά την έναρξη του κινήματος, οι κακές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου μειώθηκαν σημαντικά.
«Στη δική μας δουλειά έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα, ειδικά μετά το #metoo που συνέβη πολύ έντονα, οι συμπεριφορές είναι πολύ διαφορετικές. Πάντα όμως υποβόσκει αυτή η οικονομική πίεση στον καπιταλισμό», τόνισε.
Ο Ορέστης Τζιόβας για την παράσταση που πρωταγωνιστεί
Τέλος, μίλησε για την παράσταση «Αγαπητέ μαλ***» που πρωταγωνιστεί, οποία δεν μπορεί να παρουσιαστεί στα social media, λόγω του τίτλου της.
«Μας κόβουν από τα social. Έχουμε λογοκρισία σε όλα τα social media και δεν διαφημίζεται η παράσταση, λόγω του τίτλου. Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε "μλ*" για να μπορούμε να διαφημίσουμε την παράσταση. Τώρα αυτό δεν είναι πρόβλημα; Κάθε κίνημα βέβαια, έτσι ξεκινάει. Είναι μια κακή λέξη που τη χρησιμοποιούμε τουλάχιστον 15 φορές μέσα στη μέρα μας. Εδώ περνάμε λίγο στη λογοκρισία, που είναι πολύ επικίνδυνο», είπε κλείνοντας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ίδιο πρόγραμμα, οι παραγωγοί του και η ίδια καθημερινή σχέση με τους ακροατές του, μέσα από το site, το ανεξάρτητο app, το live streaming και τις ψηφιακές πλατφόρμες ακρόασης.
Η εικόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ο πρώην άσος των ΗΠΑ συμπαρουσιάζει με τους Τιερί Ανρί και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
«Πέρασα την πιο δύσκολη βδομάδα της αποκατάστασής μου μέχρι στιγμής...»
Η καθαρή περιουσία του φθάνει τα 2,6 δισεκατομμυρίων δολάρια
Οι τέσσερις γνώριμοι και οι τρεις νέες προσθήκες
«Είμαι αυθόρμητη και αληθινή» είπε η δημοσιογράφος
«Ήθελα να το κρύψω, υπάρχει προκατάληψη», εξομολογείται ο πρώην παρουσιαστής του Channel 4
Η πρόταση για σειρά και ο σκηνοθέτης που κέρδισε την εμπιστοσύνη του
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ
Η ανάρτηση του Τούρκου παραγωγού
«Εγώ είπα απλώς, ναι, σε μία πρόταση που μου κάνανε» είπε ο ηθοποιός
Υπήρξε συστηματικός συλλέκτης και ερευνητής της μουσικής και πολιτιστικής ιστορίας
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.