TV & Media

Το Super Bowl έκανε την μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά την προσγείωση στη Σελήνη το 1969

H παρουσία της Τέιλορ Σουίφτ φέρεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super Bowl: Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης από το 1969
© EPA/IAN LANGSDON

Super Bowl: Έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης από το 1969

Το φετινό Super Bowl παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 123,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, γεγονός που το καθιστά την εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά από την προσεδάφιση στη Σελήνη το 1969.

Οι προκαταρκτικές τηλεθεάσεις τοποθετούν το παιχνίδι της Κυριακής ακριβώς πίσω από την ιστορική προσεδάφιση του Απόλλων 11, την οποία εκτιμάται ότι παρακολούθησαν 125 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι Kansas City Chiefs νίκησαν τους San Francisco 49ers με 25-22 στην παράταση. 

Super Bowl: Ανέβασε τα νούμερα η Τέιλορ Σουίφτ;

Σύμφωνα με το Variety, υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το πόσο η παρουσία της Τέιλορ Σουίφτ επηρέασε τα νούμερα των θεατών, αλλά η εταιρεία έρευνας καταναλωτών Numerator κατέληξε στο συμπέρασμα από μια δημοσκόπηση ότι το 20% των θεατών του Super Bowl είδαν τον τελικό λόγω της σουπερσταρ.

Οι κάμερες  έδειχναν πλάνα με τη σταρ να μπαίνει στην αρένα, να κάνει παρέα με την ηθοποιό Μπλέικ Λάιβλι και τον ράπερ Ice Spice και να φιλάει το αγόρι της Τράβις Κέλσι μετά τον αγώνα, καθώς πανηγύριζαν τη νίκη.

Travis Kelce & Taylor Swift embrace after Chiefs win Super Bowl LVIII ❤️ | NFL on ESPN

Από τους φετινούς θεατές, 112 εκατομμύρια από τα 123,4 εκατομμύρια κατά μέσο όρο παρακολούθησαν τον αγώνα στο CBS, ενώ οι υπόλοιποι συντονίστηκαν στα κανάλια Paramount+, Nickelodeon, Univision, CBS Sports και στα ψηφιακά κανάλια NFL. 

Τα φετινά νούμερα μπορεί επίσης να βοηθήθηκαν από το γεγονός ότι η Nielsen άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τους ανθρώπους που παρακολουθούν εκτός σπιτιού - για παράδειγμα με φίλους ή οικογένεια ή σε μπαρ.

Το γεγονός ότι οι Chiefs υπερασπίζονταν τον τίτλο τους στο πρωτάθλημα καθώς και ο Usher στο ημίχρονο του αγώνα αποτέλεσαν επίσης μεγάλο πόλο έλξης φέτος. Στους καλεσμένους του ποπ σταρ περιλαμβάνονταν οι Alicia Keys, H.E.R., Will.i.am, Lil John, Ludacris και Jermaine Dupri.

Ο Usher συνέχισε τους εορτασμούς αργότερα παντρεύοντας την επί χρόνια σύντροφό του Jennifer Goicoechea στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιήθηκε το Super Bowl. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Terrace Gazebo του Vegas Weddings, ένα υπαίθριο εκκλησάκι γάμου που χωράει 30 καλεσμένους, σύμφωνα με το People.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ