TV & Media

Καπουτζίδης: «Είχα γράψει προσβλητικά αστεία για τα τρανς άτομα, δεν είχα κακή πρόθεση»

Η αναφορά στο λάθος του και το mea culpa του δημιουργού της σειράς «Εθνική Ελλάδος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπουτζίδης: «Εχω γράψει αστεία προσβλητικά για τα τρανς άτομα, δεν είχα κακή πρόθεση»
© NDP

O Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε με τις πρωταγωνίστριες της σειράς «Εθνική Ελλάδος» στον αέρα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη ενόψει της επανάληψης της στο Mega όπου παραδέχθηκε ένα λάθος που είχε κάνει εκείνη την εποχή. 

Αρχικά περιέγραψε πώς μοίρασε τους ρόλους: «Ο σκηνοθέτης ο Αντώνης Αγγελόπουλος σκέφτηκε την Κατερίνα Παπουτσάκη από την πρώτη στιγμή για τον ρόλο της. Στην Σμαράγδα όταν το είπα είπε ‘ναι’ αμέσως, παρ’ ότι ο ρόλος της είχε προταθεί σε άλλον νωρίτερα. Την Μαριέλλα την πρότειναν σε οντισιόν οι υπεύθυνοι της κυπριακής ομάδας της Eurovison. Eνώ την Κωνσταντίνα Μιχαήλ την διάλεξα όταν συμμετείχαμε σε ένα τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα όπου είχε μεγάλη διάρκεια και είδα την κούραση που είχε κι ‘είπα αυτή είναι μία κουρασμένη γυναίκα από την ζωή’».

Το λάθος και η συγγνώμη 

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε ανοιχτά για το λάθος που έκανε: «Η ‘Εθνική Ελλάδος’ σηματοδοτεί και την δική μου αλλαγή και την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση. Στο 3ο επεισόδιο έχω γράψει αστεία που είναι προσβλητικά για τα τρανς άτομα. Όταν το έγραφα δεν είχα ούτε κακή πρόθεση, ούτε και γνώση. Όταν κάποιος μου έδειξε αυτό το λάθος μου και το κατάλαβα, προσπάθησα να το διορθώσω όλο αυτό και για αυτό στο 10ο επεισόδιο επανέρχεται αυτός ο χαρακτήρας».

Και τόνισε: «Είναι σωστό το λάθος μας να το βλέπουμε, να το παραδεχόμαστε, να μην το κουκουλώνουμε και να ζητάμε συγνώμη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ