TV & Media

Μίλτος Τεντόγλου: «Αν δεν ήμουν αθλητής, θα ήμουν μάγειρας» - Η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη

Οι άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και η αγάπη για τα anime και το μπουζούκι

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίλτος Τεντόγλου: Η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη - Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» για τη ζωή και τους στόχους του.
Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε ο Μίλτος Τεντόγλου © Alpha / screen shot

Μίλτος Τεντόγλου: Η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη - Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους μίλησε στους «Πρωταγωνιστές» για τη ζωή και τους στόχους του.

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου.

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από τις τυπικές, ο κορυφαίος Έλληνας άλτης παρουσίασε άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, περιέγραψε την καθημερινότητά του, καθώς και τα όνειρα και τους στόχους του.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και προσφάτως ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής, μίλησε για όλους και για όλα. Αρχικά για τον εαυτό του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να γίνει πρότυπο και πως συνεχίζει να νιώθει σαν παιδί, όταν μπαίνει στο στάδιο για να αγωνιστεί.

Όπως είπε δεν του αρέσει να βγαίνει πριν τους αγώνες, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του συνηθίζει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και να βλέπει ιαπωνικά anime.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα, αποκάλυψε και κάτι το οποίο λίγοι γνώριζαν: την αγάπη του για τη μουσική και το μπουζούκι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcu0cxce9ap)

Μίλτος Τεντόγλου: Δεν θέλω να γίνω πρότυπο

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφερόμενος στην προσωπική του ζωή είπε πως δεν έχει αλλάξει τις παρέες του από τότε που μεγάλωσε στα Γρεβενά. «Οι περισσότεροι φίλοι μου έχουν φύγει στη Γερμανία. Βρήκαν δουλειά εκεί», είπε, ενώ πρόσθεσε πως δύο φίλοι του που έμειναν στην πόλη δουλεύουν σε φούρνο.

Έπειτα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε τι θα έλεγε στα παιδιά που τον βλέπουν και τον θεωρούν πρότυπο. «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει…», είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcuohbiw8tl)

Όσον αφορά στη νοοτροπία με την οποία προσεγγίζει το άθλημα που υπηρετεί, ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε πως βλέπει τον στίβο σαν παιδί, σαν παιχνίδι. «Ακόμα σαν παιχνίδι τον βλέπω τον στίβο, έτυχε να είμαι καλός σε αυτό», δήλωσε.

«Έχω συνηθίσει με το τίποτα του ΟΑΚΑ, δε μπορώ την κοροϊδία»

Στη συνέντευξη που έδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, αποκάλυψε επίσης πως υπουργός τον έχει καλέσει, του έχει υποσχεθεί στάδια και τελικά δεν συνέβη ποτέ τίποτα. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το ότι τελικά δεν έγινε κανένα έργο δεν τον πειράζει αλλά το ότι προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν με αυτές τις υποσχέσεις, είναι αυτό που τον ενοχλεί πολύ.

«Έχει καταντήσει αστείο, κι εγώ και ο προπονητής μου έχουμε σταματήσει πια να ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Είναι χάλια, πραγματικά. Αλλά να σου πω την αλήθεια, δεν με ενοχλεί που κάνουμε προπόνηση εκεί μέσα, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν, συνεχείς υποσχέσεις. Σε μένα τα τελευταία επτά χρόνια, στον Πομάσκι εδώ και τριάντα χρόνια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcu5fob5ajl)

Είναι αστείο βασικά αλλά να σας πω… Εμένα με έχει πάρει ένα υπουργός τηλέφωνο και με έχει ρωτήσει πρώτα τί θα ήθελα να αλλάξει εκεί που κάνω προπόνηση. Τίμιο. Και του είπα εγώ για κάτι ελάχιστο, για την άμμο, τον κλιματισμό που δεν έχουμε καλώδια γιατί κλιματισμό έχει, τα καλώδια δεν έχουμε. Και μου λέει «Όχι, δεν θα κάνουμε αυτά μόνο θα κάνουμε περισσότερα». Μου είπε για όλα τα βοηθητικά στάδια στο ΟΑΚΑ, μπλα, μπλα, μπλα, για πάρα πολλά πράγματα. Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς.

Και δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν, με πειράζει η κοροϊδία. Που λένε δημόσια πως δίνουν τόσα λεφτά και έχουν κάνει τόσα πράγματα και δεν έχουν κάνει τίποτα. Αν έρθει ο άλλος και μου πει, ο υπουργός για παράδειγμα να έρθει να μου πει πως δεν μπορούν να φτιάξουν τίποτα, πως δεν έχουν λεφτά, θα το εκτιμήσω. Θα πω ΟΚ και τι να κάνουμε αφού έτσι έχουμε συνηθίσει κιόλας. Αλλά την κοροϊδία δεν τη μπορώ».

Ο στόχος των 8.75μ και η εκτίμηση για τον Ετσεβαρία

Στην ίδια εκπομπή, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους αποκάλυψε πως ο μεγάλος του στόχος στο μήκος είναι η επίδοση των 8.75μ.:

«Βάζω πάρα πολλούς στόχους, φέτος έχω Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τους Ολυμπιακούς αλλά ναι οι Ολυμπιακοί ας πούμε πως είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Ο άλλος στόχος μου είναι και ένα μεγάλο ρεκόρ, αυτό που μου ξέφυγε φέτος να το κάνω του χρόνου. Θα ήταν τέλειο αν ήταν 8.75μ., το 8.75μ. ο μεγάλος στόχος».

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αποκάλυψε, επίσης, πως το 8.95μ. (παγκόσμιο ρεκόρ) δεν το… βλέπει ακόμη, εξηγώντας πως είναι ένα πολύ μεγάλο άλμα:

«Η βαλβίδα δεν με αγχώνει, μπορώ να κάνω 6/6 έγκυρα άλματα μέσα σε έναν αγώνα και να είναι καλά άλματα. Ούτε στον αέρα αγχώνομαι, στον αέρα έχω τη μεγαλύτερη σιγουριά. Αν θα με αγχώσει κάτι τη μέρα του αγώνα, είναι αν το σώμα μου είναι σε τέλεια κατάσταση εκείνη τη μέρα. Αν το σώμα μου το νιώθω κάπως βαρύ, αυτό. Να είσαι εκρηκτικός πρέπει. Το 8.95μ. είναι μία μεγάλη επίδοση, δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω 8.70μ., 8.75μ. τέτοιες επιδόσεις αλλά το 8.95μ. δεν το βλέπω ακόμα. Καταλαβαίνω ποια επίδοση μπορεί να γίνει βάσει της προπόνησης, της κατάστασής μου, της εμπειρίας μου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcu2fpk7u15)

Ο ίδιος επανέλαβε πως συνεχίζει να πιστεύει ότι το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο δεν το άξιζε εκείνος αλλά ο Κουβανός αντίπαλός του, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία: «Το πιστεύω ακόμη αυτό και πάντα θα το πιστεύω. Γιατί τον θεωρώ εκείνον πολύ καλύτερο αθλητή, τουλάχιστον τότε γιατί τώρα πιστεύω πως θα είχαμε φανταστικό ανταγωνισμό. Ελπίζω να επιστρέψει. Τότε είχαμε ακόμη διαφορά μεταξύ μας, ήταν πολύ καλύτερος τότε. Αυτός ο αθλητής έκανε στον προκριματικό 8.50μ., εγώ κέρδισα στον τελικό με 8.41μ.».

«Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης… στον στίβο είμαι εκτελεστής»

Ο Έλληνας αθλητής αποκάλυψε πως «αν δεν ήμουν αθλητής, θα ήμουν μάγειρας και θα μου άρεσε. Ο πατέρας μου είναι σεφ, μου έχει μάθει κάποια πράγματα, μου άρεσε, δύσκολη δουλειά. Τώρα είναι στη Γερμανία, όπου έχει το εστιατόριο του παππού μου».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwctnrd1ycoh)

«Εγώ όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος και η προπόνηση γίνομαι σοβαρός απότομα. Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης! Στον στίβο είμαι εκτελεστής, ό,τι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω δίχως δεύτερη σκέψη. Του έχω εμπιστοσύνη, ξέρω πώς ό,τι μου πει θα είναι το σωστό. Δεν έχω βρει κάποιο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Επίσης απάντησε για τις διατροφικές του συνήθειες. «Δεν κάνω διατροφή, ακούω το σώμα μου. Αν θέλει να ακούει γλυκά, θα φάω γλυκά. Θα φάω μπέργκερ, πίτσα. Το ακούω πάντα! Έχω καλό μεταβολισμό. Είμαι σταθερά στα κιλά μου εδώ και χρόνια και δεν αλλάζω. Είμαι 72 κιλά εδώ και χρόνια».

Η αγάπη του Μίλτου Τεντόγλου για το μπουζούκι

Μιλώντας για τον εαυτό του, ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε πως πήγαινε σε μουσικό σχολείο, καθώς έπαιζε μπουζούκι, κιθάρα, ενώ δοκίμασε τις δυνατότητές του και στο μπάσο. Αυτό που του άρεσε κυρίως στο μπουζούκι ήταν τα σόλο και η δεξιοτεχνία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcscrw7pjwx)

«Μου αρέσει ο Ζαμπέτας, τα μάθαινα τα τραγούδια, και στην ορχήστρα στο σχολείο ήμουν το πρώτο μπουζούκι. Δεν μου άρεσαν τα τραγούδια, ή οι στίχοι, μου άρεσε το μπουζούκι», σημείωσε, προτού πάρει το μπουζούκι στα χέρια του και κάνει μία επίδειξη των ικανοτήτων του on camera, παίζοντας την εισαγωγή από το τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή», του Βασίλη Τσιτσάνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ