Αθλητισμος

Ο Νορβηγός Ινγκεμπρίγκτσεν «νίκησε» τον Μίλτο Τεντόγλου

Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου στην Ευρώπη για το 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν
© EPA/OLIVIER HOSLET

Ινγκεμπρίγκτσεν και Μπολ οι κορυφαίοι αθλητές στίβου της Ευρώπης για το 2023

Ο Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου της Ευρώπης για το 2023, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας στη σχετική ψηφοφορία του Μίλτου Τεντόγλου και του Μόντο Ντουμπλάντις.

Ο Νορβηγός αθλητής, όπως και η Ολλανδή Φέμκε Μπολ που κέρδισε την αντίστοιχη ψηφοφορία στις γυναίκες, βραβεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου (21/10) σε ειδική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν: Τα τρομερά back-to-back ρεκόρ που πέτυχε

Ο Ινγκεμπρίγκτσεν κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο έγινε τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τον Αύγουστο πήρε το χρυσό στα 5.000μ. και το ασημένιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Επιπλέον, κατέρριψε μέσα στη χρονιά πέντε ρεκόρ Ευρώπης, με τα δύο τελευταία (στο μίλι και στα 3.000μ.) να επιτυγχάνονται σε διαδοχικές ημέρες κατά τη διάρκεια του τελικού των Diamond League, στο Γιουτζίν των ΗΠΑ, όπου κέρδισε και τα δύο αγωνίσματα.

Φέμκε Μπολ: «Μοιραία» στη μία σκυταλοδρομία, νικήτρια στην άλλη

Η Μπολ (που επίσης βραβεύεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά) κατέκτησε κι αυτή δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και δύο χρυσά στο Παγκόσμιο, στα 400μ. εμπόδια και στα 4Χ400μ., όπου χάρισε στην Ολλανδία τη νίκη με ένα εκπληκτικό τελευταίο 400άρι.

Κι όλα αυτά, μάλιστα, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ήταν η «μοιραία» στη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400μ., όταν της έπεσε η σκυτάλη.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η πρωταθλήτρια από την Ολλανδία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 400μ. με 49.26, αλλά και το ρεκόρ Ευρώπης στα 400μ. εμπόδια με 51.45.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ