- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κάκια Ιγερινού για τον Γιάννη Φέρτη: Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι
«Η μνήμη σβήνει...»
Σε ανάρτηση προχώρησε η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού, για τον φίλο της τον 84χρονο γνωστό ηθοποιό Γιάννη Φέρτη που παλεύει με το Αλτσχάιμερ.
Ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έκανε η Κάκια Ιγερινού για τον σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου Γιάννη Φέρτη.
«Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει», ανέφερε στην αρχή της δημοσίευσής της η Κάκια Ιγερινού για τον καλό της φίλο Γιάννη Φέρτη.
Η ανάρτηση της Κάκιας Ιγερινού
«Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει. Κι αναλαμπές μόνο φωτίζουν ένα Άγιο παρελθόν. Αγάπης. Αφοσίωσης. Σεβασμού. Σπάνιες αρετές στις μέρες μας. Κι ο Γιάννης τις είχε όλες. Ακόμη τις έχει. Είναι το μόνο που δεν ξεχνάει: Η αξιοπρέπεια», έγραψε η Κάκια Ιγερινού.
Γιάννης Φέρτης: Η βιογραφία του - Η καριέρα του
Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 και εμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο «Η Ηλικία της Νύχτας».
Από το 1965 και για περίπου δέκα χρόνια ανέβαζε παραστάσεις ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με το θίασο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στο «Το Νυφικό Κρεβάτι», με το θίασο Καρέζη-Καζάκου στην «Παναγία των Δολαρίων» και σε διάφορα άλλα έργα ενώ το 1980 πρωταγωνίστησε και πάλι στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη στο «Γλυκό Πουλί της Νιότης». Τη δεκαετία του 1980 ως θιασάρχης στο θέατρο «Αθηνά» ανέβασε διάφορες παραστάσεις και στα τέλη της ίδιας δεκαετίας πρωταγωνίστησε σε διάφορες άλλες παραστάσεις.
Ο Γιάννης Φέρτης πάντως εκτός από το θέατρο, εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, μάλιστα, η πρώτη του φορά ήταν το 1961 στην ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα» και ακολούθησαν πολλές ακόμη εμφανίσεις του στον κινηματογράφο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πλατφόρμα απαντά στις κατηγορίες για «κλεμμένο υλικό» και «συκοφάντηση»
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.