TV & Media

MasterChef: «Η γυροειδής αλωπεκία με πήρε και με σήκωσε»

Τι επέλεξε ο Κωνσταντίνος να μαγειρέψει στους κριτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος μαγειρεύει για τους κριτές στο MasterChef 6
Ο Κωνσταντίνος μαγειρεύει για τους κριτές στο MasterChef 6 © YouTube/MasterChefGreece

Ο Κωνσταντίνος πήγε στο MasterChef, μαγείρεψε για τους κριτές και μίλησε για το αυτοάνοσο νόσημα (γυροειδής αλωπεκία) που του άλλαξε τη ζωή.

Στο τρίτο επεισόδιο του MasterChef ο Κωνσταντίνος ήταν ένας ακόμη παίκτης που ξεχώρισε με το πιάτο του αλλά και με την ιστορία του. Όπως γνωστοποίησε, έχει γυροειδή αλωπεκία, ένα αυτοάνοσο νόσημα.

«Είμαι ο Κωνσταντίνος. Έρχομαι από την Τούμπα της Θεσσαλονίκης και είμαι 33 ετών. Έχω έρθει εδώ πέρα να δοκιμάσω την τύχη μου» τόνισε στο επεισόδιο του MasterChef 6 που προβλήθηκε τη Δευτέρα (17/1).

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι από τις περιπτώσεις τύπου "εγώ μεγάλωσα μέσα στην κουζίνα με γεύσεις και πάντα μαγείρευα από την παιδική ηλικία". Μάγειρας έχω γίνει από σπόντα, για λόγους βιοποριστικούς κυρίως». Πριν γίνει μάγειρας, το επάγγελμά του ήταν τελείως διαφορετικό.

«Μάγειρας έγινα από σπόντα για βιοποριστικούς λόγους. Έκανα στησίματα σε συναυλίες, πολύ βαριά δουλειά η οποία μου κατέστρεψε το σώμα. Πήγα σε μια κουζίνα με την ελπίδα ότι θα γλιτώσω από την καταστροφή του σώματός μου, έκανα πολύ μεγάλο λάθος. Το αυτοάνοσο που με χτύπησε λέγεται γυροειδής αλωπεκία. Συνήθως κάνει στάμπες παντού, εμένα με πήρε και με σήκωσε. Μου εξαφάνισε τα πάντα» εξηγεί.

Ποιο πιάτο ετοίμασε για τους κριτές του MasterChef ο Κωνσταντίνος με το αυτοάνοσο νόσημα

Ο Κωνσταντίνος ετοίμασε ένα ξεχωριστό πιάτο για τους τρεις κριτές του MasterChef. Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς δοκίμασαν γλώσσα ποσέ με άγρια χόρτα και έναν πουρέ με καρότο και κύμινο.

«Πιστεύω ότι είναι ένα πιάτο που δείχνει τεχνικές, κλασικές και μη» ανέφερε ο Κωνσταντίνος πριν βρεθεί ενώπιον των κριτών. Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι με αυτό το πιάτο θα πάρω το pin».

MasterChef 2022 - Επεισόδιο 3 - Κωνσταντίνος - Audition

Τι είναι η γυροειδής αλωπεκία και πώς προκαλείται

Σύμφωνα με άρθρο του δερματολόγου Νεκτάριου Λογαρά, η Γυροειδής Αλωπεκία (ΓΑ) είναι μια συχνή, παθολογική, αυτοάνοση, μη μεταδοτική νόσος, που χαρακτηρίζεται από μερική ή ολική απώλεια τριχών.

Όπως εξηγεί, μπορεί να προσβάλει οποιαδήποτε έντριχη περιοχή, όπως το τριχωτό της  κεφαλής, γένια, βλεφαρίδες, φρύδια, ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα υπάρχει τριχοφυΐα. Η συχνότητα ανέρχεται από 1% με 2 % του γενικού πληθυσμού. Τα παιδιά και οι έφηβοι πλήττονται συχνότερα, ενώ είναι το ίδιο συχνή και στα δυο φύλα. Η ένταση της τριχόπτωσης ποικίλει. Μπορεί να αρχίσει με αργούς ρυθμούς ή να επεκταθεί ραγδαία, όπως και το μέγεθος της προσβεβλημένης περιοχής.

Στο ερώτημα πώς προκαλείται η γυροειδής αλωπεκία, η απάντηση είναι ότι υπάρχει ένας συνδυασμός γονίδιων που προδιαθέτει. Ειδικότερα, τα λευκά αιμοσφαίρια που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από βακτήρια και ιούς επιτίθονται στα τριχοθυλάκια, με αποτέλεσμα την πτώση των τριχών. Κάποιοι άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι:

  •  Ιογενείς λοιμώξεις
  •  Ψυχολογικό στρες
  •  Τραύματα.

​Υπενθυμίζεται ότι στο MasterChef 6 ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε με την παρουσία του αλλά και με τη μαγειρική του ήταν ο «σκληρός» YouTuber από το Κιλκίς που μαγείρεψε κουνουπίδι με λευκή σοκολάτα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ