TV & Media

Μποτρίνι για άνοιγμα εστίασης: Αντιμετωπίζουμε φοβερό κόστος

«Έχω την αίσθηση ότι τα χειρότερα θα τα δούμε μπροστά μας τον χειμώνα»

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτορας Μποτρίνι
Έκτορας Μποτρίνι © NDP

Έκτορας Μποτρίνι: Τι είπε ο σεφ για το άνοιγμα της εστίασης και το κόστος της επαναλειτουργίας των καταστημάτων - Ποιος ο φόβος του.

Στο άνοιγμα της εστίασης και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες, αλλά και οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Έκτορας Μποτρίνι.

«Ανοίγω αύριο, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και φοβερό κόστος. Φαντάσου το μαγαζί, για αυτό καθυστερήσαμε, ήταν επτά μήνες κλειστό. Φτιάξαμε κήπους από την αρχή, μαγειρεύουμε από την αρχή, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μας έληξαν τα αναψυκτικά. Τώρα ο φόβος μας είναι μήπως κλείσουμε πάλι», είπε ο γνωστός σεφ στον Realfm 97,8 και επεσήμανε ότι οι εξωτερικοί χώροι, στους οποίους άνοιξε η εστίαση από την Δευτέρα, δεν είναι αρκετοί. 

«Εμείς έξω πάρα το γεγονός ότι ο χώρος είναι τεράστιος, σταματάμε στα 45 άτομα. Άρα, δεν βγαίνει εύκολα, βγαίνει με πολύ κόπο. Είναι οι αποστάσεις, δεν μπορείς να φας πριν τις 7, ο ήλιος είναι ψηλά και ο Έλληνας τρώει και λίγο αργούτσικα. Είναι πρόβλημα. Σκέφτομαι τους ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά στην άκρη να ανοίξουν το μαγαζί τους, ξέρεις τι κόστη είναι τώρα; Πρέπει να αγοράσουμε μαναβική, κρέας, ψάρι, κρασιά, κάβες, καθαριστικά. Όποιος δεν έχει χρήματα τι θα κάνει; Υπάρχει κόσμος που ξέρω και ζορίζεται πάρα πολύ να ανοίξει τα μαγαζιά του».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Εκτόρας Μποτρίνι, στάθηκε στο γεγονός ότι πολλά ξενοδοχεία στην Κέρκυρα είναι πολύ χαμηλά στις κρατήσεις από 15 Μαΐου έως τέλη Ιουνίου. «Υπάρχει μια καλή κινητικότητα από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο και δεν ξέρω τι θα γίνει τον Οκτώβριο. Το θέμα είναι ότι τέσσερις μήνες δεν φτάνουν για να καλύψουν έξοδα. Όσο καλά και να πάει, θα είναι η μία ή η άλλη στην καλύτερη περίπτωση. Ο εργαζόμενος που ξεκινούσε από 1η Μάρτη να πληρώνεται, τώρα ξεκινάει σε πολλά ξενοδοχεία από τέλος Μαΐου. Χάνουν και αυτοί οι άνθρωποι τρεις μήνες. Έχω την αίσθηση ότι τα χειρότερα θα τα δούμε μπροστά μας τον χειμώνα. Ελπίζουμε να μην υπάρξει και τρίτη χρονιά», εξήγησε στις δηλώσεις του.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είναι απλά. Ανοίγουμε με μεγάλη χαρά, αλλά είναι ζόρικα. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Ευελπιστώ να έχουμε μια ροή, αλλιώς θα είναι δύσκολα», κατέληξε ο Έκτορας Μποτρίνι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ