- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Τζόνι Ντεπ στο δικαστήριο για την αγωγή του εις βάρος της Sun
Σχετικά με δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο ηθοποιός κακοποιούσε την σύζυγό του
Εκδικάζεται η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Τζόνι Ντεπ σε βάρος της εφημερίδας «Τhe Sun», που έγραφε ότι κακοποιούσε την πρώην σύζυγό του, 'Αμπερ Χερντ
Ο αστέρας του Χόλιγουντ Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ Sun, για το δημοσίευμά της που υποστήριζε ότι κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του, την ηθοποιό Άμπερ Χερντ, την οποία κατηγορούσε για ψεύδη και εξωσυζυγικές σχέσεις.
Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα γίνει σε πέντε δικαστικές αίθουσες προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον νέο κορωνοιό.
Ο 57χρονος ηθοποιός και πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της Sun, της News Group Newspapers, και του διευθυντή της Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με ένα δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει την σύζυγό του».
Η Χερντ εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου με καλυμμένο το πρόσωπο και κρατώντας την αδερφή της Γουίτνι και την δικηγόρο της Τζένιφερ Ρόμπινσον από το χέρι. Πίσω της, ήταν η φιλενάδα της Χερντ, Μπιάνκα Μπάτι.
Ο δικηγόρος του Ντεπ, Ντέιβιντ Σέρμπορν ανέφερε σε μια γραπτή ανακοίνωσή του προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι η υπόθεση για δυσφήμιση αφορά τους ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σοβαρά την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, «όχι μόνο μια φορά αλλά τουλάχιστον σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις υποστηρίζεται, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και ήταν τέτοια η βία ώστε η κα Χερντ να φοβάται για την ίδια της την ζωή».
«Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις...που σαφώς δείχνουν ότι αυτό ήταν ένα κατασκευσμένο ψέμα από την κα Χερντ και τους φίλους της», σημείωσε ο Σέρμπορν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χερντ έκανε για πρώτη φορά την καταγγελία αυτή τον Μάιο του 2016 όταν εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εις βάρος του Ντεπ σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, όπου εμφανίστηκε με μώλωπες στο πρόσωπο που είχαν προκληθεί σε ένα περιστατικό έξι ημέρες νωρίτερα.
Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο η ομάδα του Ντεπ υποστήριξε επίσης ότι η Χερντ είχε ξεκινήσει μια σχέση με τον επικεφαλής της Tesla, τον Ίλον Μασκ, στις αρχές του 2015, λίγο μετά τον γάμο τους και ότι είχε συνάψει και τουλάχιστον μια εξωσυζυγική σχέση με συμπρωταγωνιστές της, εκ των οποίων κατονομάζεται ένας, ο Τζέιμς Φράνκο.
Οι συνήγοροι της Sun ανέφεραν σε γραπτή ανακοίνωσή τους κατά την έναρξη της δίκης: «Οι Εναγόμενοι θα αποδείξουν ότι η περιγραφή του κ. Ντεπ ως άνδρα που χτυπάει την σύζυγό του είναι απολύτως ακριβής και αληθινή».
Ο Τζόνι Ντεπ, που κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας σήμερα, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να χωρίσει την Άμπερ Χερντ αφού αφόδευσε στο συζυγικό τους κρεβάτι «ως φάρσα». Ο ίδιος είπε ότι η πρώην σύζυγός του ή «πιθανώς ένας από τους φίλους της» ήταν υπεύθυνος για το περιστατικό. Μάλιστα αρνήθηκε να τη χτυπήσει και είπε ότι τον κακοποίησε καθ 'όλη τη διάρκεια του γάμου τους.
Το ζευγάρι συναντήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 2011 "The Rum Diary" ("Μεθυσμένο Ημερολόγιο") και παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015. Η Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου έπειτα από 15 μήνες και λίγες ημέρες μετά εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ. Τον έχει κατηγορήσει ότι στη διάρκεια της σχέσης τους την κακοποιούσε σωματικά, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.
Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2017 όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα και ο Ντεπ συμφώνησε να καταβάλει στην Χερντ επτά εκατομμύρια δολάρια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες μέρες πριν αρχίσει την εκπομπή της στο Mega, η γνωστή δημοσιογράφος μιλά για τις εντάσεις στα πολιτικά πάνελ, τα παράπονα των πολιτικών, την Αθήνα που αγαπά και το πώς τη φωνάζει η μαμά της.
«Το έκανα γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία. Για το φαγητό το έκανα από πείσμα»
Αιχμηρά σχόλια στον αέρα του ΣΚΑΪ για το βίντεο του τραγουδιστή στο Παρίσι εν μέσω επεισοδίων
«Οι τηλεθεατές, ύστερα από τόσα χρόνια, με έχουν μάθει» λέει η δημοσιογράφος
Η δημοσιογράφος επέστρεψε με μία ακόμη δύσκολη υπόθεση
Το περιστατικό που είχε προκαλέσει αντιδράσεις
Τι είπε για την σκηνή με την πάστα στο «Ριφιφί» και τα παρατσούκλια «Ευλόγησον» και «χήρα του Φατσέα»
Τι θα δούμε στην επίσημη πρώτη της φετινής σεζόν
Τι είπε στον αέρα της εκπομπής
Τι ζητά από την πλατφόρμα η γυναίκα;
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 με όλους τους συνεργάτες της
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στα κασέ που επικρατούσαν ανά δεκαετία στην τηλεόραση
Η επιστροφή στο ραδιόφωνο μέσω του Voice Radio και η διαχρονική μαγεία της μουσικής και της ζωντανής ραδιοφωνικής εμπειρίας
Η εταιρεία που είχε αποτιμηθεί σχεδόν 1 δισ. δολάρια
Ο πρώην παίκτης του Survivor μοιράστηκε βίντεο από την προσπάθειά του να παίξει ποδόσφαιρο με προσθετικό πόδι
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε για τη δυσλαλία και εξομολογήθηκε ότι την κληροδότησε και στα παιδιά του
«Δεν δέχομαι να κρίνεται από τον 1ο μήνα. Για όνομα του Θεού»
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.