TV & Media

Mel C: «Αρρώστησα» για να γίνω η τέλεια Spice Girl

Η μάχη με την κατάθλιψη, την ανορεξία και η κόντρα με τη Βικτόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mel C
Mel C © EPA/HENNING KAISER

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση της Mel C για τη μάχη της με την ανορεξία και την κατάθλιψη προκειμένου να είναι η τέλεια Spice Girl.

Η Μέλανι Τσίσολμ, γνωστότερη ως η Mel C των Spice Girls, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν της όταν το γυναικείο μουσικό συγκρότημα της Βρετανίας βρισκόταν στο απόγειο της σταδιοδρομίας του, και μιλά για τη μάχη της με την ανορεξία και την κατάθλιψη.  

Η Βρετανίδα μόλις πρόσφατα παραδέχθηκε επίσης ότι το 1996 λίγο πριν από την επίσημη παρουσίαση του συγκροτήματος, κινδύνεψε να βρεθεί εκτός της ομάδας των Spice Girls εξαιτίας της απείθαρχης συμπεριφοράς και ενός μαλλιοτραβήγματός της με την Βικτόρια, τότε Posh, σήμερα Μπέκαμ.

«Σήμερα που ξανασκέφτομαι όλα αυτά πιστεύω ότι τότε ακριβώς ξεκίνησαν όλα μου τα προβλήματα», είπε η Mel C καλεσμένη σε εκπομπή του BBC Radio4. «Έγινα αυστηρή με τον εαυτό μου για να μην τα κάνω πάλι θάλασσα. Συνειδητοποίησα ότι οι Spice Girls ήταν το παν για μένα και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα για την ψυχολογία μου», εξηγεί και συμπληρώνει, «ήμασταν στην τελετή των Brit awards και όλοι είχαμε πιεί αρκετά. Τότε μου είχαν πει ότι αν αυτό συνέβαινε ξανά, θα πετούσαν από το συγκρότημα».

Το εν λόγω τελεσίγραφο από τους μάνατζερ, λέει η Mel C, είναι αυτό που την οδήγησε τελικά στην ανορεξία, στο ποτό και στη διάγνωση της κατάθλιψης το 2000.

Η 46 σήμερα πρώην τραγουδίστρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ δήλωσε ότι το όνειρό της είναι ακόμα να εκπροσωπήσει τη Βρετανία ως αθλήτρια στο τρίαθλο. Αν και αθλητικός τύπος και πάντα γυμνασμένη η Mel C αποκάλυψε ότι της ήταν πολύ δύσκολο να ανταγωνίζεται εκείνη την εποχή πάνω στη σκηνή τις Βικτόρια Μπέκαμ, Τζέρι Χάλιγουελ, Μέλανι Μπράουν και Έμμα Μπάντον.

Η Mel C παραδέχθηκε ότι αισθανόταν άβολα για την κατάθλιψή τους. Ήταν σε κατάσταση άρνησης μέχρι την επίσημη διάγνωση που έλαβε από τον γιατρό της και τότε ξεκίνησε μια μακρά περίοδος ανάρρωσης. «Από τελείως ανορεξική έγινε σχεδόν βουλιμική. Όσο και να τρως δεν γεμίζει η τρύπα. Η εμφάνισή μου άρχισε να αλλάζει και αυτός ήταν ο μεγαλύτερός μου φόβος».

Στο συγκρότημα, είπε, ότι είχε τον ρόλο του διπλωμάτη. «Μου αρέσει η ηρεμία στη ζωή. Έχω μάθει να σκύβω το κεφάλι και να απομακρύνομαι από τη ζώνη του πυρός». Όταν η Χάλιγουελ αποφάσισε να παρατήσει το συγκρότημα η Mel C είπε ότι όλες βρέθηκαν σε κατάσταση «σοκ». «Ήμασταν συντετριμμένες. Ήταν δύσκολο και επί της ουσίας ήταν η αρχή του τέλος για τις Spice».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ