- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπερλουσκόνι για πρώτη φορά χωρίς φώτοσοπ και μακιγιάζ
Ο 81χρονος πρώην πρωθυπουργός φωτογραφίζεται για τους Sunday Times
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγαλοεπιχειρηματίας, φωτογραφίζεται για πρώτη φορά χωρίς μακιγιάζ και χωρίς ειδικά φίλτρα για το εξώφυλλο του ενθέτου των Sunday Times, στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά την αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο.
Κι αν αυτό δε θα αποτελούσε είδηση για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν μιλάμε για τον Μπερλουσκόνι, τον άνθρωπο που βάφει συστηματικά τα μαλλιά του, που έχει καταφύγει ουκ ολίγες φορές σε λίφτινγκ προσώπου και εμφυτεύσεις μαλλιών, τον εμμονικό με το μαυρισμένο δέρμα θεμελιωτή μιας κουλτούρας που αποτελεί ωδή στη νεότητα (και στη σφριγηλότητα).

Ο Μπερλουσκόνι, που έχει κατηγορηθεί και για σεξουαλικά αδικήματα εκτός από φοροδιαφυγή, αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο περιοδικό πως «ευτυχώς δε χρειάστηκε ποτέ στη ζωή του να πληρώσει μια γυναίκα για να κάνει σεξ».
Οι φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού αποπνέουν μια αίσθηση γκροτέσκου, όχι λόγω της φυσιολογικής ηλικιακής φθοράς που αποτυπώνεται ανάγλυφη σε κάθε ρυτίδα και κάθε πόρο, αλλά γιατί η ζωή και η πολιτική καριέρα του Καβαλιέρε δεν αφήνουν παρά τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για μια καλοζυγισμένη στρατηγική κίνηση και όχι για την αποδοχή, ή έστω την έκθεση απλά του γήρατος.


Η λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει πως ο Μπερλουσκόνι έχει έχει στο παρελθόν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ιησού, αλλά και με τον Ναπολέοντα και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Μέρος του ιταλικού τύπου ισχυρίζεται πως αυτό που οδήγησε τον πρώην πρωθυπουργό στην έκθεση του γυμνού του προσώπου είναι η άνοδος του κεντροαριστερού πολιτικού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος, όντας μόλις 39 χρονών, αναγκάζει τον Μπερλουσκόνι να διαχειριστεί την ηλικία του και να ποζάρει χωρίς μακιγιάζ, χωρίς φώτοσοπ και χωρίς μπαντάνα.

Το 2004 με την Τσέρι και τον Τόνυ Μπλερ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διατροφολόγος μου είπε "είστε 63 αλλά τα όργανά σας δουλεύουν σαν να είστε 78"», τόνισε ο ηθοποιός
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου επανέρχονται τη νέα σεζόν με δύο πρότζεκτ
«Άποψη μου είναι ότι εγώ ήμουν σωστή επαγγελματίας»
«Κόσμος μου τηλεφωνεί για να δει αν ζω», λέει η δημοφιλής τραγουδίστρια
Λίγη ιστορία της απόλυτης νεανικής ίντριγκας που άφησε ιστορία στην τηλεόραση και επανέρχεται
Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τη δραματική μείωση δημοσιευμάτων παρά την έξαρση των περιστατικών κακοποίησης
Μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα στον Άλφα με τον Σταύρο Θεοδωράκη
«Η Μαρινέλλα ήταν δικός μου άνθρωπος», τόνισε η ηθοποιός
Το νέο καθεστώς δημοσιότητας - Όλες οι αλλαγές
Απόφαση-σταθμός στην Ιταλία για παράνομες χρεώσεις - Αποζημιώσεις έως και 500 ευρώ ανά συνδρομητή
«Είσαι υπέροχος» του είπε συγκινημένη η Μαρία Μπεκατώρου
Πότε κάνει πρεμιέρα το show μεταμορφώσεων
Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής αποκαλύπτει ποιο πρόσωπο τον συγκλόνισε περισσότερο σε 35 χρόνια καριέρας
Το αρχειακό υλικό, η πολιτική ζωή, η δράση των διωκτικών αρχών και η συνέντευξη του Δημήτρη Κουφοντίνα
Επιστολές της Ένωσης Συντακτών σε πολιτικούς και συνδικάτα - Ζητείται στήριξη για τη συνέχιση
«Η εκπομπή μας ολοκληρώθηκε πρόωρα χωρίς να μπορέσουμε να σας αποχαιρετήσουμε» - Η ανάρτηση της Ναταλί Κάκκαβα
Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει την ιστορική εφημερίδα La Repubblica
Δύο φορές στη Μενεγάκη πήγα με τη μάσκα, λέει ο Κώστας Τερζάκης
Τι αποφάσισε ο τηλεοπτικός σταθμός για τα επεισόδια του Cash or Trash που έχουν ήδη γυριστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.