TV & Media

Στην ΕΡΤ σήμερα η Βικτόρια Χίσλοπ

Για μεταφορά βιβλίου της μικρή οθόνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xislop.jpg
Βικτόρια Χίσλοπ © ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ. Για μεταφορά βιβλίου της στη μικρή οθόνη.

Στην ΕΡΤ εθεάθη σήμερα η Βικτόρια Χίσλοπ. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερα γνωστά, η επίσκεψη της Βρετανίδας συγγραφέως στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχει να κάνει πιθανότατα με το κομμάτι της μυθοπλασίας το οποίο στο επόμενο διάστημα θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Βικτόρια Χίσλοπ είναι η συγγραφέας που έβαλε την Ελλάδα -όχι μία φορά- στο κέντρο του εκδοτικού χάρτη. Οι ιστορίες της εμπνευσμένες κυρίως από ιστορικά γεγονότα, τα οποία έχει ερευνήσει διεξοδικά, σε ταξιδεύουν στο παρελθόν. Στις σελίδες των βιβλίων της ωστόσο σε απορροφούν τα παράφορα πάθη που βιώνουν οι πρωταγωνιστές της. 

Η Βρετανίδα συγγραφέας από το Κεντ γνώρισε την επιτυχία το 2005 με «Το Νησί», μία ιστορική νουβέλα που εμπνεύστηκε από την επίσκεψή της στη Σπιναλόγκα όπου για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα βρισκόταν η αποικία των λεπρών από την Ελλάδα.

«Το Νησί» χάρισε το 2007 στην Χίσλοπ το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα στα Βρετανικά Βραβεία Βιβλίου, κυκλοφόρησε σε 23 χώρες και κέντρισε το ενδιαφέρον ακόμα και παραγωγών του Χόλιγουντ. Η Βικτόρια Χίσλοπ ωστόσο αρνήθηκε την πρότασή τους φοβούμενη ότι ιστορία της θα μπορούσε να καταλήξει σε ταινία τρόμου και ήλπιζε σε μία ελληνική προσέγγιση κάτι που τελικά έγινε και το 2010 το Mega πρόβαλε την ομώνυμη δραματική σειρά που γνώρισε τεράστι επιτυχία.

Η επιλογή της Χίσλοπ ωστόσο να απορρίψει το Χόλιγουντ και να εμπιστευτεί μία ελληνική παραγωγή δεν ήταν τυχαία. Η ίδια νιώθει έντονα συνδεδεμένη με τη χώρα μας. Κάνει διακοπές στην Κρήτη και σε ελληνικά νησιά, μιλάει άπταιστα την γλώσσα μας, δήλωνε κάτοικος της Αθήνας καθώς νοίκιαζε διαμέρισμα στα Πατήσια. «Στην Ελλάδα εμπνέομαι γιατί έχει ιστορίες, έχει ανθρώπους που αγαπάω, δεν έχει ησυχία ποτέ και υπάρχει πάντα δράση», είχε πει στο παρελθόν.

Η επιτυχία της συνεχίστηκε το 2008 όταν η αγάπη της για τη Μεσόγειο την οδήγησε στην Ισπανία από όπου εμπνεύστηκε  το μυθιστόρημά της «Ο Γυρισμός». Στο τρίτο της μυθιστόρημα, «Το Νήμα», η Βικτόρια επέστρεψε στην Ελλάδα για να εξιστορήσει τη συγκλονιστική ιστορία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Το τέταρτο βιβλίο της ήταν μια συλλογή διηγημάτων με φόντο πάλι την Ελλάδα και τίτλο «Ο Τελευταίος Χορός και Άλλες Ιστορίες». Ακολούθησε το 2014 «Η Ανατολή» που αναφέρεται στην εισβολή στην Κύπρο, και το 2016 το «Καρτ Ποστάλ» ένα μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει από το Ναύπλιο και την Αρκαδία μέχρι την Αθήνα κα την Ικαρία, τα Μετέωρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δωδώνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ