TV & Media

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Καταδικάζουμε την επίθεση στην ATHENS VOICE

Η διεθνής οργάνωση καλεί τις ελληνικές αρχές να βρουν τους υπεύθυνους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
athens-voice-bureau3242342.gif
Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice/© ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν τον βανδαλισμό των γραφείων της Athens Voice

Ανακοίνωση για την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice εξέδωσαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF). Σε αυτήν καταδικάζουν τον βανδαλισμό των γραφείων της εφημερίδας και ζητούν τη δίωξη των υπευθύνων, καλώντας τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες κατά των ΜΜΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Μετά τους βανδαλισμούς στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice από αναρχικούς, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καλούν τις ελληνικές αρχές να κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου οι βίαιες αυτές ενέργειες να μη μείνουν ατιμώρητες.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της Athens Voice στο Youtube αποκαλύπτει την έκταση των ζημιών που προκάλεσαν 15 κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς, στις 4 Ιουλίου περίπου στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας. Γραφεία, έπιπλα, υπολογιστές καταστράφηκαν και οι τοίχοι βάφτηκαν με μαύρη μπογιά. Κανένας δημοσιογράφος, που ήταν παρών τη στιγμή της επίθεσης, δεν τραυματίστηκε.

athens-voice-bureau-vandalise.gif

Στον ιστότοπο Indymedia, μια ομαδα αναρχικών, ο Ρουβίκωνας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξηγώντας ότι πρόειται για αντίποινα σε αμφιλεγόμενο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα σχετικά με τον θάνατο μιας γυναίκας από την Αρμενία. Γνωστή για τις βίαιες ενέργειές της, η συλλογικότητα βρίσκεται πίσω από παρόμοιες επιθέσεις. Το 2016 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν επιτεθεί στο Πρώτο Θέμα. Επιπλέον, είχαν εισβάλει στις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης, διακόπτοντας για αρκετά λεπτά τη μετάδοση του προγράμματος. “Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χρήση βίας κατά ενός ΜΜΕ” ξεκαθαρίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

athens-voice-bureau-vandalis-e2-.gif

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δίωξη των υπευθύνων και να αποτρέψουν αυτού του είδους την επίθεση εναντίον του Τύπου, τον απαραίτητο πυλώνα οποιασδήποτε Δημοκρατίας. Στο παρελθόν, οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τέτοιες βίαιες μεθόδους από ακραίες ομάδες. Τον Δεκέμβριο του 2018, προκειμένου να καταγγείλει την “καπιταλιστική ατζέντα” του ραδιοτηλεοπτικού ιδιωτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση μπροστά στο κτίριο του ομίλου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 65η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου, Η Ελλάδα κατέχει την 65η θέση στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, που δημοσιεύεται από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ